Lägga till lager och sedan skala av annat

Med tiden som går och en människas ålder som ändras förändras en människas inställning till sig själv, till omgivningen och andra människor.Med ökad ålder och när åren går så läggs det till lager av erfarenhet hos en människa. Men annat som ungdomliga förvillelser skalas av och ramlar av med åren som går när en människa ökar på sin erfarenhet.  Det är mikroskopiska skillnader som kan noteras I en förändrad attityd över tid och I rummet. Det räcker med små miniatyriska händelser och detaljer som påverkar att en människa ändrar på sin inställning och attityd till en annan människa. För att lägga till ett lager av insikt. Och sedan skala av det som ligger där extra som en sockervadd utanpå som inte ska vara där. Jag vill avslöja något om mig själv. Något av det svåraste som finns är att betrakta sig själv och avslöja något om sig själv. Vi människor ser enbart andra människor först och främst. Jag blev för flera år sedan eventuellt 2003 någon gång kritiserad av en kvinna för jag att inte tillräckligt som hon ansåg betrakta och rannsaka mig själv. Något av det svåraste som finns.  Jag har låtit mig påverkas I mitt humör av en del andras åsikt och olika uppfattning om mig. En uppfattning från en del andra som inte stämmer överens med min uppfattning om mig själv. En del andra har haft en åsikt och uppfattning om mig som är olik den uppfattning jag har. Jag vill tacka dem som haft en åsikt om mig och medverkat I att fatta beslut om mig för deras ansträngning. Deras åsikter, och maktutövande beslut om mig, och tidsutsuddande handlande, några av dem utraderade 2000 år av utveckling med sin hänvisning för sina beslut till lagparagrafer ,  har orsakat att jag kände mig än mer maktlös, otrygg och utsatt för hot. En känsla av att inte få vara med och medverka och vara utanför det verkliga livet. Jag ödmjukar mig ändock inför det faktum att de haft en annorlunda och olik min egen åsikt om mig. Jag har idag när en tid gått sedan 2012 försonats med och mer accepterat det jag varit med om. En man sa “Människor tänker så olika”. Och jag tycker det stämmer och är sant. En annan man nämeligen min pappa sa åt mig en gång för bara några år sedan på 2000 talet “Är det därför du inte pratar något ?” Vad han syftade på för orsak är mer oklart. Jag har väl pratat förr när jag var yngre också. Men jaq minns att det nästan inte var en enda person som sa något till mig för att de kände mig under hela min ungdoms uppväxt. De som tilltalade mig under min ungdoms uppväxt talade inte till mig för att de kände mig utan för att ägna sig åt maktutövning och vara med och bestämma om vad jag var med om. Utan att jag kunde bestämma särskilt mycket själv över vad jag var med om och gjorde. Det var oftast andra människor som styrde och ställde med bestämmande också över mig. Det var få av de jag mötte och umgicks med I ungdomen som hörde av sig till mig något senare I livet. Det blev en skillnad 1998 på det då jag blev frälst och min egna vilja helt oplanerat väcktes och jag har sedan dess känt mig mer levande. Jag är varken ingen eller någon. Jag är Taleptox. Med några få undantag var det några få personer som hade något, utöver att ägna sig åt maktutövning och ha över mig bestämmande ord att säga till mig, att säga något till mig fram till att jag fyllde 20 år. Det har påståts I efterhand att de hade fullt upp med sina liv och barnuppfostran.  Det är först sedan 1998 det år jag fyllde 35 år som jag har blivit frälst och haft en normal och god och bättre kontakt än tidigare i ungdomen med mig själv och en del andra människor. Detta har jag härlett till att jag skaffade egen mobiltelefon och dator med internet. Dessa prylar var livsomvändande för mig då jag upptäckte en värld utanför den inre världens innersta sfär I en tillvaro som jag levt I ganska tankemässigt, andligt och själsligt isolerat. Jag gick också med I Svenska kyrkans 1998 när jag blev frälst och fann en kontakt med Gud, Jesus Kristus och den helige anden, En kyrka jag gick ur I början på 1980 talet. Men jag har ändock trots att jag inte varit med I en kyrka varit troende och haft en anknytning till religiös tro under denna tidsperiod. Mer sant Skäl till att jag gick ur kyrka är delvis ett obegripligt mysterium för mig. Men ett delskäl jag minns är att det rörde sig om att önska tjäna Gud. Och att jag var så fattig på den tiden att jag inte hade råd ekonomiskt att vara med I kyrka. Men man kan vara troende ändå utan att vara betalande medlem I en kyrka. Det finns flera olika kyrkor och samfund också. Och jag har om jag minns rätt ansett att skäl till att jag gick ur kyrka rörde sig om en ungdoms förvillelse från min sida på 1980 talet. Det är ett mirakel att jag är vid liv idag år 2016 efter allt som hänt och allt jag varit med om förr om åren. Jag har överlevt 15 år av svår barndom , och från 15 års ålder 32 år av hårt arbete. Idag är det sån skillnad på mig och min tro mot förr I ungdomen t.ex. mellan 15-20 års åldern. Det har skett gradvisa förändringar och utveckling mot förr på både mig och omvärlden. En omvärld man ska ha respekt för och se på med allvarliga ögon. Utan att tappa bort skratt, humor och skämtets helande kraft. Så resonerar jag idag år 2016 och jag är resonets röst.

2016-04-03

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.