Verklighetens upplösning och sammansmältning med fiktionen

Vi människor är beroende av varandras uppfattning. Det är hur vi uppfattar varann som är vårat ansvar. Det är vårat ansvar att vi tar hänsyn till att vi människor har olika uppfattning om varann. Det är den människosyn den enskilde individen har som ligger till grund för hur en människa uppfattar andra människor. Om att försöka göra verklighet av en fiktion. Hur långt har det gått med en del människors tendens till att via sina mytomanier göra verklighet av en fiktion ? Finns det några förhoppningar alls att mänskligheten ska komma överens om något alls överhuvudtaget ? Varför har t.ex. en del personer försökt sätta fast mig ? Vad har jag gjort som skulle föranleda detta ? Jag har inte delgivit några order till andra att begå brott. Jag har inte medverkat I något som kan kallas för brott. Vad är ett brott föresten ? Jag har tidigare I livet åkt och jobbat efter schema och försökt sköta mig. En person skrev på en chat för flera år sedan I början av 2000 talet “Vi kommer få tag I dig”. Och en annan skrev på chaten “Dom håller på och jobbar på dig här på passagen”. Det var en som skrev “Dom har tröttnat på dig här på passagen”. Vad var det för människor som skrev det ? De döljde sig bakom påhittade namn och nick på chaten.Det är nästan surrealistiskt det jag varit med om.  Kommer det någonsin att bli avslöjat vad det var för människor som avsiktligt pekat ut mig och försökt sätta fast mig för brott ? Det verkar som om en del personer behöver ha andra att skylla på för de klarar inte av att leva annars med en egen skuld. Om de inte får ha några  att skylla på och bestraffa för sin egen skull. Helt godtyckligt kan vem som helst bli anklagad för vad som helst verkar det som I den fälla som tillvaron har blivit till på 2000 talet. Man häpnar och blir alldeles stum inför vad en del personer råkar ut för och får vara med om. Jag undrar vad t.ex. de människor som anmält mig, en fattig handikappad person, har för människosyn ? Har dessa personer en imunitet från att åka fast själva för det som de gjort mot mig ? Jag tror det förhåller sig så att det är människor som inte känner mig särskilt bra. Sannolikt kommer de att Klara sig undan en världslig domstol för de beslut och åsikter de var för sig oberoende av varann framfört. Men I efterlivet blir vi alla dömda förr eller senare för vad vi gjort. Också de personer som anmält och anklagat mig för påhittade fiktiva omständigheter och de som ägnat sig åt maktutövning och medverkat I att fatta beslut om mig. Det är som att ha kommit med I en film eller serie på tv med skådespelare. Jag trodde förr I mitt liv att man kunde påverka hur det går för en människa genom det sätt man beter sig på och vad man säger och inte säger. Men det har jag gjort den erfarenheten att incidenter, händelser och skeenden kan inträffa och hända ändå helt apropå som man inte kan påverka med maktutövning eller ett planerat beteende, utan det sker parallellt vid sidan om varann. Det är olika intressen och viljor som styr och att det är så mycket olika referenser och värdemässiga punkter som inverkar och sammanträffar samtidigt. Det som Hermann Broch skrev om att det fanns en massa olika värdesystem. Och han skrev också om värdesystemens sönderfall. Det är inte realstiskt eller möjligt att säga åt människor att deras tid tar slut nu eller att deras arbete ska upphöra med omedelbar verkan. Männikors vilja är så mycket mer än så. Det finns en strävan I vad människor tar sig för. Det finns en säregen och unik logik I det jag säger och skriver. Jag har en vilja till att Klara mig. I januari År 2005 träffade jag Tomas Roos , Leif Lans och Cecilia Ekenberg på trädgårdsavdelningen I Karlslund. De hade kommit dit opåannonserat utan att informera om det I förväg eller höra av sig om att de skulle dit. Jag fick ett sms ifrån arbetsledare Leif Lans mitt under lunchen att jag skulle infinna mig vid trädgårdsavdelningen.  På tal om människor som befinner sig I en fiktion och har en grandios uppfattning om sin egen betydelse och maktutövning. Jag informerades om av Tomas Roos arbetskonsulent ifrån Praktikcentrum och Örebro Kommun att min tid där skulle ta slut.  “Din tid tar slut här nu” sa Tomas Roos till mig. I vad för verklighet befann han sig ? Jag var tvungen att sluta på jobbet den 31 januari 2005 blev jag informerad om. Jag fortsatte trots det att söka jobb och vara aktiv I aktivitetsgarantin som det hette på den tiden. 2 år senare 2007 och 2008 blev jag avstängd 3 ggr på ett år av handläggare och tjänsteman Cecilia Ekenberg som jobbade på Arbetsförmedlingen ifrån medvekan I arbetsmarknadsprogram och avstängd ifrån inkomst. Jag fick reda på skäl till beslut. Var det en vendetta från den hämndlystna Cecilia Ekenberg ? I vad för verklighet befann sig hon när hon fattade beslut om det ? Var beslut sanktionerade I riksdag ? Hade hon verkligen en moralisk rätt att återkalla min medverkan I tillvaron ? Gick hon över sina befogenheter och ägnade sig åt högmodig maktutövning vid de 3 tillfällena  2007 och 2008 ? Hade en chef till henne sagt åt henne att stänga av mig ? Eller en annan person med mycket övertalningsförmåga ? Vad var det som hände vid den tidpunkten som gjorde att hon valde att stänga av mig från medverkan ? Vad hade hon för subjektiva personliga intressen I att ställa till det för mig och stänga av mig ? Levde hon I en fiktiv bubbla av att tycka sig vara med I en spelfilm på bio ? Hade hon likt Don Quijote gjorde I roman från 1605 förläst sig på spännings och äventyrs romaner och satt och längtade efter att få te sig betydelsefull ? Det var flera mil mellan oss 3 I uppfattning. Hur skulle vi kunna komma överens och vara jämlika ? De var tre stycken vid träffen när de fattade beslut om att arbetstid skulle ta slut för ytterligare en annan person. “Såhär får det inte gå till” sa jag till dem vid det tillfället. Likväl kunde jag inte fortsätta jobba med trädgårdsjobb I karlslund efter 31 januari 2005. Varför kontaktade jag inte facket ? Jag ville inte vara till besvär. Det finns männsikor som lever I en fantasi värld vad det gäller deras uppfattning av sig själva, och deras omdömen om andra människor. Levde Cecilia Ekenberg och de andra som haft åsikter om mig I en fantasi värld ? Finns det tjänstemän på myndigheter som fattar beslut på 2000 talet om andra människor (civila privata människor) som grundar sina beslut på fiktiva fantasi omdömen och har en grandios förstorad syn på sig själva ? Under sena hösten 2004 åhörde jag ett samtal mellan 2 arbetsledare på trädgårdsavdelning. Leif Lans sa till Tomas Larsson “det är du som bestämmer”. Varpå Tomas Larsson sa “Alla kan inte vara med”. De var på en trädgårdsavdelning I Örebro Kommun år 2004 och stod och resonerade om vilka som skulle få vara med och medverka. Jag vidtalade för Tomas Larsson senare vid något tillfälle att han inte var ansvarig för mig, utan att jag ansvarade för det själv, och att det var hans uppfattning han ansvarade för. Huruvida vad för delaktighet Tomas Larsson hade I att jag fick sluta på jobb I januari 2005 är ett ostuderat kapitel. Arbetsledare Tomas Larsson medverkade inte vid det tillfälle I mitten av januari då jag informerades om att arbetstid skulle ta slut 31 januari. Jag frågade iof inte heller vem som fattat det beslutet. Jag har undrat om de personer som medverkade då vid den tidpunkten I detta har funderat själva på vad de höll på med ? I vad för verklighet de befann sig I och om de tyckte att de medverkade I en sorts spelfilm på bio t.ex. ? För ett sånt skådespel som de presterade den gången kan man inte finna på annat ställe än I en fiktion på filmduken. Detta med att som en verklig människa av kropp och själ tycka att det man varit med om kan liknas vid att som om man kommit med I en film på tv.

2016-03-28

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.