Symptom och tecken på egenskaper och tillstånd

Jag var på ett jobb I en larmjourcentral I kommun anvisat av arbetsförmedlingen 1998/1999. Efter en tid när jag jobbat där låg det ett kollegieblock på skrivbord vid plats jag satt vid en av dagarna. Jag undrade vems det kunde vara och bläddrade I det för att se om det gick att härleda med ett namn t.ex. vem som ägde blocket. På en sida stod det skrivet ungefär något I stil med bläck “Skyll på den enskilde individen. Skyll inte på organisationen”. För övrigt liknade skrivstil på det skrivna några ord som stod skrivna I mitt skolblock en gång I tiden I början av 1980 talet då en person jag inte har namn på av för mig okänd anledning skrev “Revolution – Kill the religious belief” I mitt kollegieblock. Det verkar som att också andra har råkat ut för att en okänd person skrivit I andras kollegieblock för att sprida meddelande till andra av subversiv karaktär. Det är på modet I dessa dagar att hänvisa till generna för hur saker och förhållanden och egenskaper är idag. Förr om åren längre tillbaka påstår en del att det hänvisades av en del experter till miljön för t.ex. psykiskt och fysiskt tillstånd. Numera hänvisar en del experter och förklarare till generna istället. Det rasbiologiska arvet har vuxit sig mer spritt under senare delen av 1900 talet och blivit mer förekommande. Hur länge kommer detta arv från det rasbiologiska värdesystemet att finnas kvar som hänvisnings modell ? Finns det män och kvinnor t.ex. som har en uppfattning om andra t.ex. män och kvinnor att deras gener är viktiga ? Vad har vi för åsikter och vilka slutsatser dras ? Finns det män och kvinnor som är öppna uttalade rasister och rasbiologer t.ex. ?  Och hänvisar till det genetiska biologiska arvet för sina åsikter ? Det genetiska arvet som en del har som uppfattning att det är viktigt för nästkommande generationer ? Vad för faktorer och orsakssamband styr våra val och beslut I val av livspartner t.ex. ? Det varierar sannolikt lika mycket som det finns olika individer. Livet är en gåva vi får och oddsen för att det ska skapas och utvecklas liv som är absolut friskt och livsdugligt är oerhört små och svåra. De flesta människor bär på någon form av handikapp, skavanker, tillkortakommanden och sjuklighet och lyten. En del människor har lärt sig att accceptera och leva med tillvarons svårigheter och beskaffenhet , medans andra har väldigt svårt att inse och leva med dem. En del ett fåtal använder dessa tillkortakommanden för att håna och vara hänsynslösa mot andra med hänvisning till dessa lyten. Och att det är ungeför likadant för alla människor I något avseende trots våra uppenbara medfödda och senare I livet tillkomna olikheter och tillkortakommanden. Ingen människa väljer vem den föds till. Men ingen människa väljer vem den föds till eller ens att födas till denna värld. Det är alltid generationen före och innan som väljer att t.ex. skaffa och sätta barn till livet och världen. Men Ingen förälder väljer sina barn och deras sätt att vara som människor med lyten och tillkortakommanden. Denna längtan vi bär på att få bli föräldrar. Men samtidigt så väljer inte barnen sina föräldrar och väljer ej att I förväg att få längta efter att bli födda till denna värld. Vad innebär det för slutsatser om oss människor om ingen människa väljer vem eller vart den föds till denna värld ? Det finns en del människor som inte tar hänsyn till att andra människor tänker olika  och har andra förutsättningar, förmågor och egenskaper. De tror att det är deras uppgift här I världen att fastställa andra människors värde och betydelse. Ett exempel på en sån människa är en handläggare och tjänstman som jobbade på arbetsförmedlingen som heter Cecilia Ekenberg. Jag menar hur hon vid den tidpunkten tänkte och tyckte om andra människor !? Jag har råkat ut för hennes maktutövning flera gånger mellan åren 2002 till 2012. Jag frågade henne I januari 2005 om detta beslut att stänga av mig från jobb hade med någon sorts maktutövning att göra och hon svarade att det kanske hade med det att göra. En tioårsperiod som slutade med att hon anmälde mig till Polisen och åtal för några sketna satiriska skämtbrev. Men hon trodde att hennes bedömning och åsikter om mig hade något sorts sannings värde. Jag anser att hon är en människa som inte känner mig särskilt bra. I själva verket har hon ljugit om mig I ett brev hon skickade till Polisen 2008. Ett brev med påstående som utreddes av en Polis inspektör som heter Håkan Sörensson. Hon påstod I brev att jag hotat henne, fast jag inte gjort det, och att hon hade såna bekymmer med vad jag skulle ta mig för och om en annan instans kunde ta hand om mig !? Som om jag hade bett om hennes åsikter om mig !? Jag hade inte valt eller bett om att behöva stå ut med och ha tålamod och tolerans med hennes något förvridna uppfattning OM mig. Men tolerant var jag tvungen att vara. Jag blev också kritiserad av AF för att ha skickat så mycket epost. Jag sände epost till dem för att svara på de anklagelser och avstängningar som jag erfor. Det var mitt sätt att svara på dem. De epost jag skickade lämnades obesvarade varenda ett. Inte ett enda besked på eposten fick jag hur hon resonerat med avstängningar och beslut på AF.  Jag ställdes till svars av Polis för hennes inbillan och fantasiåsikter. Av en annan människa som jobbade på AF då vid den tidpunkten som heter Sari Harju blev jag informerad om att det I relation till bl.a. mig varit så mycket skitsnack bland personalen på jobbet. I bräschen för detta falska skitsnack hade Cecilia Ekenberg gått ut hårt med att bearbeta mig och min situation. Hon sa sig tycka att den utbildning jag hade var förlegad. Vad hade hon själv för utbildning för att kunna Klara av att göra en sån bedömning ? Det ville hon inte prata om. Hur många år sedan var det som hon gått I skolan t.ex. ? Vad grundade hon sitt bedömande, handlande och tänkande på I just mitt ärende ? Hade hon andra avsikter som en ambition och karriärs avsikter inom AF ? Hade hon rasistiska genetiskt rasbiologiska motiv för sitt agerande ? Eller rörde det sig enbart om ett hämdlystet motiv I syfte att försöka ställa till det för mig ?  Hon frågade mig 2002 vad hon kunde hjälpa mig med. Hon gjorde likdana armrörelser och sa snarlika meningar tillbaka som jag gjort vid något tillfälle på 90 talet. Dvs ca 10 år senare gjorde hon det. Hur ska det uppfattas ? Att hon blev som en spegelbild hon kastade tillbaka ? Har detta med det som Hermann Broch och Milan Kundera skrivit om som de kallar sammansmältning mellan olika individer och symboliskt tänkande som hon projicerat på mig ? Vad hade jag gjort henne ? Det verkar som att en del människor har ett inre behov av att skylla på en del andra för att kunna klara av tillvaron. En arbetskollega som som jag jobbade på samma jobb som 1998/1999 som hette Mari Gulliksson sa åt mig vid något tillfälle “Dig har vi bara anställt för att ha en att skylla på”. Av vad för skäl bearbetade Cecilia Ekenberg just mig så intensivt med beslutsfattande å jobbets vägnar ?  Hon påstod också att hon bokade in en tid hos Psykolog på AF åt mig utan att jag bett om det. Med vad för rätt hade hon att ägna sig åt maktutövning OM mig ? Har personal på en myndighet vilka befogenheter som helst utan att man å yttrandefrihet får uttala sig om en annorlunda uppfattning ? Har de en immunitet att fatta vilka sorts beslut som helst samtidigt som jag blev anmäld  till Polisen vid snarlika åsikter och beslut om dem? Ingår det I en oskriven uppfattning om hennes yrkesroll att ägna sig åt maktutövning ? Jag valde att fatta egna självständiga beslut istället. Hon sa sig ha såna bekymmer med detta. Istället för att berätta något om sig själv hade hon en tilldragelse att försöka ägna sig åt utstuderad maktutövning mot mig  Det tog henne ca 10 år från att ha haft åsikter om mitt tidigare yrkesliv och utbildning till att anmäla mig och väcka åtal mot mig. Livet kan vara ojämnlikt och tidvis hårt och svårt.

2016-04-23

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.