Inkonsekventa motsägande förslag från politiker

I dagarna har det redogjorts I en del mediala kanaler att moderaterna vill införa obligatoriska hembesök I det privata hos de som har försörjningsstöd av kommunal offentlighetsanställd personal. Samtidigt för en tid sedan presenterades ett förslag ifrån andra politiker att de vill införa hemliga person och addressuppgifter för privat information hos offentlighets anställda. Dessa förslag ter sig som att det skulle öka på en känsla av ojämnlikhet I vårat samhälle. De redan mest utsatta på arbetsmarknaden de som uppbär försörjningsstöd skulle bli ännu mer utsatta med intrång I privatlivet samtidigt som de som besöker och fattar beslut om försörjningsstödet skulle få sina uppgifter förhemligade. Vad beror denna iver ifrån att en del människor ska ha mer möjlighet till ett hemligt liv medans andra de mest utsatta på arbetsmarknaden ska få ännu mer kontroll och intrång I den privata sfären på sig ?? Jag har haft försörjningsstöd en tid förut och jag blev kallad till kommunens kontor första gången jag ansökte för en intervju. Och det gick alldeles utmärkt och fungerade tyckte jag. Det är redan idag en mycket svår situation för de mest utsatta som inte kan få ett jobb med fast anställning t.ex. och en hyfsad månadslön det går att Klara sig hyfsat på. Jag har själv erfarenhet av att ha fått hembesök till mig och mitt privata hem från offentlighets anställd personal. Sedan 2008 till idag har det kommit ca 250 hembesök till mig, jag har fått ca 100 000 epost hem till mig och ca 3000 telefonsamtal de närmsta åren. Vad var syftet med dem hembesöken ? Jag är också tjänsteman och medborgare i kommun och samhälle. Jag är demokratiskt lagd.  Det har väl gått bra med dessa hembesök men det känns ändock som ett intrång I den privata sfären. Samtidigt har jag fått anmälningar på mig för att jag ringt och skickat brev till andras privata adresser. Jag fick telefonsamtal, brev skickat till mig, och ett hembesök till mig från två Poliser varav en hette Håkan Sörensson. Jag ringde senare till honom på hans privata telefon för jag ville höra av mig när nu den möjligheten finns och då sa han “Ring aldrig mer hem till mig”. Han anmälde visserligen inte mig men andra jag ringt till har gjort det. Till mig har det fortsatt att komma hembesök, epost och telefonsamtal och jag har ingen möjlighet att säga nej till det. Det råder en ojämnlikhet inför tillvaron med detta. Jag föreställer mig att om jag gjort en anmälan av de som åkt hem till mig skulle den ha lagts ner. Kan politiker bestämma vad som helst om oss medborgare ? Vad är nästa steg ? Vräkningar från privat bostad och deportationer till arbetsläger av en del personer ? Ungefär som I nazi tyskland på 30 och 40 talet ?   En del av de personer som hade en fast anställning I offentlighetens tjänst I tyskland på 30 och 40 talet förde inte de registrering av en del personer och sedan efter 1945 klarade de sig undan en värdslig domstol för de vräkningar och deportationer de varit med att fatta beslut om ??? Varför ska dessa förslag som uppenbarligen innebär en försämring och mer ojämnlikt samhälle införas om de innebär just en försämring ?? Det motsäger varann att samtidigt inför mer hemlighetsmakeri för en del personer som tidigt som en del de mest utsatta får mer intrång I privat livet . Det är redan idag väldigt mycket kontroll av olika sort I vårat samhälle som inte fanns förr I världen, det rör sig om personnummer, fingeravtryck, id kontroller, dna registering, video övervakning, ansikts registrering, pass och id korts krav och controller. Förr I världen åkte representanter från kyrka , läkare och myndigheter hem till andra på s.k. husförhör . Vill vi ha tillbaka den sortens klass samhälle som det var förr med obligatoriska hembesök  ? Har inte det fungerat bra som det gjort en tid I vårat land ? Jag tycker dessa förslag vittnar om en människosyn och samhälls beteende som fanns förr I världen före 1900 talet. Har en del personer en sorts immunitet att klara sig undan från t.ex. hembesök medans andra ska det ske obligatoriska hembesök till ?  Jag tänker också på de som jobbar med detta hos kommunen. Har de tid och möjlighet med mer arbetsuppgifter i en redan pressad arbets situation ? Jag vill avråda från att det införs obligatoriska hembesök.

 

2016-05-01

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.