Beskyllningar och anklagelser om id kapning

Angående kommentar på mitt inlägg. Jag har idag blivit beskylld på facebook av en som kallade sig Hasse Roine för att ha tackat en person för att denne hörde av sig till mig, och att inte begripa att det finns killar som utger sig för att vara kvinnor på facebook och använder foto på kvinnor för att driva med andra av ekonomiska skäl..Det är svårt att avgöra vad för person det är som står bakom ett facebook konto. Oavsett vad för person som ligger bakom ett konto handlar det om att hålla en god ton på internet. Det svåraste som finns när man ska bekämpa en orättvisa är att inte vara orättvis själv. Det berör att människor är oskyldiga tills motsatsen är bevisad. man kan inte gå omkring och anklaga andra hur som helst utan några konkreta bevis. Om det är en annan person som utger sig för att vara annan person, finns det flera olika skäl till att så sker. Ofta är det för att testa av och utsätta andra för en prövning för att kunna avslöja andra personers läggning, avsikt och människosyn. En del journalister wallraffar t.ex. för att inhämta information om andra för att avslöja missförhållanden och ha något att anklaga dem för. Det finns också kännedom om att andra yrkesgrupper wallraffar på internet för att försöka åtgärda sånt som de uppfattar som orättvisor och missförhållanden. Dessa använder detta som verktyg för att införskaffa bevis mot andra personer. Hur blir det om det finns de som är oskyldiga ? Jag blev glad att en person hört av sig till mig och ägnat en tanke åt att höra av sig till mig. Detta är mitt sätt att höra av mig till er. Jag har varit insatt I att det finns personer som utger sig för att vara andra och använder foto på annan person än sig själv sedan början av 2000 talet dvs 15 år sedan. Dels har jag egen erfarenhet av att en annan person använt ett foto på mig på chat och utgett sig för att vara homosexuell fast jag är hetero. 2 år senare var det en person som kallade mig bög på en kurs jag gick på. Om den person låtit sig bedras och trodde på det är jag inte insatt i. Jag avser inte att anmäla denna person som är eller kallar sig Alexandra. Antalet anmälningar och missbruk av internet och antalet spam epost har ökat betydligt den senaste 10 års perioden. Hur gör man för att få bukt med det ? En anmälan läggs ner trots att det är en annan person som använt foto på annan person, det som kallas id kapning. Jag tycker istället att Facebook skulle införa krav på inloggning via bankid för att kunna få starta ett  konto. Likaså tycker jag att det skulle ställas krav på internet operatörer att det skulle krävas ett bankid för att kunna få tillgång till att använda och logga in på internet. Bara en reflektion. Det handlar om att vara försiktig och nogrann I bedömningar av vad som sker och händer.

2016-05-26

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.