Psykologiska processer bakom åtal och anklagelser

Jag var med om en del händelser för några år sedan våren 2012, då 11 personer (Lars Norberg och Maria Folkesson, Cecilia Ekenberg, Eva Lagerträd, Bo Hallonqvist, Bengt Ask, Conny Landin och Annica Haraldsson, Leif Lans och Elisabeth Lans,  och Göran Mårtensson) ,  anmälde mig till Polisen och åklagare för anklagelser och åtal för brott, de brott jag anklagades för var ofredande, olovlig förföljelse och falsk tillvitelse. Fast jag bara suttit hemma vid ett skrivbord och skickat några sketna brev !? Utan att ha förföljt en enda person eller begått några krigshandlingar mot en enda person. . Du käre läsare som är en beläst, kompetent och kunnig expert på många områden. Det kan vara så att du är kunnig inom både litteratur och t.ex. teknik och data , har du en bra förklaring till varför det blivit såhär ? Vad är det för psykologiska processer som verkat I dessa personer som anmälde mig ? En oskuld som söker ett straff och en skuld ? Var de rädda att bli avslöjade för något ? Hade några av dem känt sig hotade av att bara ha fått några brev ? Jag blev anmäld, anklagad och åtalad  för några sketna brev till några personer. Att inte åklagare och polis insåg det bedrägliga med dessa anmälningar ? Och har du något bra råd hur man såhär I efterhand ska förhålla sig till detta ? De personer som anmälde mig har själva varit med om att fatta beslut om mig I jobb och bostads sammanhang. De har själva flera av dem skickat brev och epost till mig, ringt på telefon till mig och delat ut visit kort till mig. Jag satt häktad I fängelse I 4 månader 2012 med anledning av att åklagare Inger sandström och polis Lars Törnqvist fattade beslut om det. I tingsrätten dömdes jag sedan mot mitt nekande där jag hävdade mig vara oskyldig till detta till rättspsykiatrisk vård efter en 5 veckor lång utredning på RMV I Huddinge. Jag hade annnan ambition med mina skickade brev än vad åklagare hävdade, nämeligen att höra av mig ordentligt till dem och dessutom skämtade jag något med några av dem med ett practical joke. Sedan när har det blivit otillåtet och ett brott att skicka brev till andra ? Det var just brevskrivande jag åtalades för samt att en del av breven var skickade I annat namn än mitt egna, varav några hade en fiktiv avsändare. Fiktionen i detta ärende blev verklighet. Sparat sedan början av 1900 talet finns över 5000 brev från August Strindbergs penna. På den tiden klassades det inte som ett brott att skicka brev till andra. Men enligt polis Lars Törnqvist gör det så då vid den tidpunkten 2012. Han visade mig ett papper som det stod på att det kan räknas som ofredande att skriva och skicka oönskade brev I större mängd till annan person och han informerade om att det är I högsta domstolen de fattat beslut om det. Vilket årtal det infördes framgick inte av det papperet han visade mig. Efter halva förhörs tiden ändrade åklagare Inger Sandström på rubricering I ärende. Från att först ha varit enbart ofredande till att också vara olovlig förföljelse och falsk tillvitelse. Det är hårdare straff med det med de 2 tillagda och sannolikt var det det som gjorde att åklagare la till rubricering efter några veckor. Jag uppfattade det som att åklagare ändrade på rubricering för att det skulle kunna bli ett längre fängelsestraff av dom I tingsrätt. Med Enbart ofredande kunde det ha blivit enbart böter. Vad som gjorde och påverkade att åklagare ändrade sin rubricering efter några veckor har inte blivit förklarat och framkommit t.ex. vid förhandling I tingsrätt. I tingsrätt yrkade åklagare på att längre fängelsestraff på en 3-4 år. Tingsrätten gick på linje från utredare vid RMV som rekommenderade sluten rättsspykiatrisk vård. Den genomförde jag sedan under 2½ år på Eken I Örebro. I April 2015 blev jag utskriven efter gott uppförande utan anmärkning och att ha haft ett antal permissioner med vistelse I hem under tiden innan utskrivning. Det gör inget att de anmälde mig och åtalade mig I domstol för några sketna brev. De som anmälde mig kommer sannolikt att klara sig undan en världslig domstol, men inte att kunna klara sig undan andras åsikter om det. Det kommer sannolikt att finnas de som har åsikter om deras handlande I efterhand. Det berör också sånt som inträffat innan I våra relationer oss emellan. Jag hoppas det kommer pratas mer om dessa personer de som anmälde mig och deras åsikter, föreställningar och arbetsmetoder. Jag anser att några av dem behandlat mig en 70 80 år försent vid deras beslut om jobb och bostad om mig, som en del personer behandlades under 30 och 40 tal i vårat europa, när de vräktes och kördes iväg till koncentrationsläger. Jag avser inte att ge igen på dessa personer såhär I efterhand utan den domen får eftervärlden, Jesus Kristus och Gud handskas med.

2016-05-31

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.