Solens inneboende betydelse

Jag hade en dröm I natt , natten mellan tisdag och onsdag. Jag drömde om solen och dess livslängd som breder ut sig på ena halvan av jordklotet dagtid på himlen. Och den andra halvan av Jorden den andra delen av dygnet.  Jag fyllde 53 år I år. Jag har sett solen gå upp och ner I 53 år nu idag. Jag ser gärna solen gå upp och ner I 53 år till. Men sannolikt som jag skrivit om tidigare har jag gått bort och är död om 50 år. Och jag hoppas du käre läsare får se solen gå upp lika länge som du lever också. Solen fyllde ungefär 4,6 miljarder år I år.  Solen den har gått upp och ner på himlen ett antal gånger mer än vad vi människor gör under en hel livstid. Man inser hur tålmodig, betydelsefull och ihärdig solen måste vara. Solen har en livslängd tror man idag som aktiv stjärna på ca  12 miljarder år. Den har inte nått hälften av sin livslängd ännu som jag gjort. Den kommer med all sannolikhet att lysa och ge energi och liv åt livet på Jorden I ett antal 7,4 miljarder år till. Det visar på hur inneboende betydelsefull solen är och hur mycket mindre betydelsefull än solen jag är I det långa loppet. Men har solen evigt liv ?  Eller är dess slut som lysande livgivande stjärna möjligt att förutse ? Vad händer med solen sedan den slocknat ? Och hur kommer det att bli på Jorden den dagen solen slutar lysa och slocknar ? Finns vi kvar som stjärn stofft ändå trots att solen slutat lysa ?

2016-06-01

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.