Om att vara öppen respektive sluten

Människor gör en massa påståenden om både det ena och andra. En del människor har en massa föreställningar om andra och så olika uppfattningar. Jag har av flera personer som uttalat sitt omdöme om mig fått veta att jag I deras åsikt om mig är både öppen och sluten. Med andra ord skulle man kunna påstå att det är lite både-och. Jag är med andra ord en mångtydig person.  Och vem av dem har rätt sanningsmässigt ?  Eller kan båda omdömena vara sanna samtidigt ur ett relativt perspektiv ? Olika människors uppfattning som går isär och är lika sanna samtidigt fast de är olika till sin definition ? Det beror sannolikt på vem man pratar med och människor har så olika föreställningar, åsikter och uppfattningar. En person som heter Karin Johansson påstod för några år sedan att hon ansåg att jag var en öppen person. En kvinna som heter Eva Lagerträd ansåg 2003 att jag var en ganska öppen person. En person som heter Sven Braun ansåg 2016 I ett epost att jag skrivit ett öppet epost till honom. En annan människa vid namn Jakob Sverker hade på 90 talet åsikten om mig att jag var en sluten och hemlig person. Det ansåg också min bror Lars på 90 talet att jag var en person som det inte gick att föra ett normalt öppet samtal med. Några år innan det hade han uttalat en åsikt om mig som att vara en ganska öppen person. Han hade ändrat på sin uppfattning om mig.  Min pappa och mamma ansåg att jag inte är särskilt öppen av mig för några år sedan. Vad är det I relation till vi talar om när vi har åsikt om andra som att vara öppen eller sluten ? Har det med vilka samtalsämnen att göra som vi väljer att prata om ? Det är en uppfattning om öppenhet respektive slutenhet som relaterar till något. Kan ett brev vara öppet t.ex. ? Och varför anses det I sånt fall vara öppet ? Vilka ingredienser och faktorer spelar in som betydande för att en person ska uppfattas som öppen respektive sluten ? Och kan ett brev/epost vara slutet ? Vad är ett slutet epost ? Går det att föreställa sig en person som är varken öppen eller sluten ? Det är vår uppfattning om om oss själva, om varandra och omvärlden vi ansvarar för.

 

2016-06-23

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.