Fisketur till Villingsberg

Dagbok från den 5/7-2016. Idag den 5/7-2016 var jag till sjön Sörämten I Villingsberg och fiskade i kedjeåsens fiskevatten. Jag åkte själv. Lånade mina föräldrars bil, då jag saknar en egen bil. Ett molnigt väder med lite solsken på förmiddagen. Det var 2 st fiskar som nappade på förmiddagen. Först en regnbåge på 0,77 kg och sedan kastet därefter en öring på 0,95 kg. Jag metade med mask och flöte. Jag var helt själv sen morgon  vid sjön denna tisdag. Senare på förmiddagen kom det 2 personer till till sjön Sörämten för att fiska. Det blåste en del och kom lite regn på förmiddagen. Annars var det en fin dag med lite solsken vid Sörämten denna tisdag. Vid 12 tiden gick jag tillbaka till bilparkering och åt en lunch vid bilen. Bestående av kall Pastasallad med tonfisk och vatten till. Sedan drack jag en kopp kaffe och åt en kanelbulle. Jag valde sedan att fortsätta till sjön Svarttjärn som ligger någon km ifrån för lite mer fiske. I den sjön får man endast fiska med fluga och flugspö, och jag fiskade med flugspö I en timme ungefär. Några vak från fisk syntes men inget napp. Första gången sedan 90 talet jag fiskat med fluga och flugspö. Med ett nyinköpt flugfiskespö av märket Kayoba inhandlat på Jula förra sommaren 2015. Det gick bättre än väntat att kasta lina med flugspö. Jag körde med en fluga redtag av krok storlek 12. Efter en timme valde jag vid 13.15 tiden att packa ihop och åkte hemåt mot örebro. Jag var nöjd med dagen och att 2 st fiskar nappat. Jag hoppas på fler turer denna sommar till Villingsbergs fiskeområde.

20160705

Taleptox

<+>

miniDSC_1990 miniDSC_1991 miniDSC_1996 miniDSC_1998 miniDSC_2005 miniDSC_2007

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.