En svår barndom har gjort mig tålmodig

Jag hör av mig och berättar lite grann om mig själv och tänker på andra. Jag hade en mycket svår barndom. När jag var 1 år gammal råkade jag ut för ett ljumskbråck. Jag blev diagnosticerad av en läkare 1964 med hernia inguinalis. Det var en mycket viktig och betydelsefull händelse. Och en läkare som hette Pettersson opererade mig och  könsstympade mig vid den operationen. Det hade jag mycket svårigheter med det senare I barndomen och tonåren. Jag är också sönderborrad I tänder av tandläkare från 3 års ålder och långt in I sena tonåren. Jag har minst 20 ammalgam fyllningar I både barn och vuxen tänder. 6 lagningar I barntänder. Den osynliga terrorn och tortyren. Vad för kemikalier tandläkare tryckt I mig vid bedövningssprutor som påverkat omdöme, och koncentrationsförmåga och syn är ett obegripligt mysterium ?? Jag kände mig alldeles drogad I delar av ungdomen, fast jag inte hållit på med narkotika. Jag tror jag fått en 100 sprutor ungefär har jag räknat ihop det till i efterhand. Det är kemikalier I det mesta nuförtiden som mat och godis och mediciner I från sjukvården. 1992 det år jag fyllde 29 år diagnosticerades jag med astigmatism på ögonen av en optiker, och jag införskaffade glasögon första gången det året. Ögonen går isär och det är det som kallas brytningsfel på svenska. Jag tror jag haft dålig syn ända sedan barndomen, då det blir suddigt på skärpan om jag inte har glasögon på mig. Det är särskilt svårt att läsa och se på tv utan glasögon. Jag var utan egna pengar ända fram till 15 års åldern. Jag hade lite fickpengar men mina föräldrar var fattiga när vi var yngre på 1970 och 80 tal och de hade inte råd att köpa så mycket prylar som kläder, sportutrustning och t.ex. böcker till mig och min bror. Man ska vara snäll mot fattiga människor, änkor och invandrare. Och andra också för den delen. Jag började jobba när jag var 15 år 1978, först då fick jag egna pengar. Sedan jobbade jag hårt I 32 år till 2010 som jag överlevt ifrån. 1972 började jag med sport parallellt som jag gick I skolan. Jag spelade fotboll på sommaren, höll på med friidrott också, och på vintern spelade jag ishockey. Det höll jag på med till 1979, då lag jag varit med I las ned och jag har inte hört något från dem sedan dess. Jag motionerade sedan på egen hand till 1982/83 tror jag, då jag började med att spela innebandy I lag och seriespel. Det höll jag på med till 1997 parallellt med jobb på fritiden, med undantag för uppehåll något år 1989-90. Jag är sedan 2010 förtidspensionerad ingenjör, då jag hade en personlig kris och genomled ett trauma för 16 år sedan som kom tillbaka för 6 år sedan. Det har hänt så mycket sedan 70 talet och jag är Idag glad och nöjd med att kunna vara aktiv och vid liv och att  jag t.ex. har en bostad att bo och leva i. Trots att jag är en fattig person. Ingen dag är den andra lik. Det sker ständiga förändringar. Varje dag händer det en massa händelser.  Det är såna skillnader på livet idag mot förr I tiden. 1986 vägde jag 80 kg. 1996 vägde jag 80 kg. 2006 vägde jag 100 kg. 2010 vägde jag 100 kg. Hösten 2012 vägde jag 130 kg. våren 2016 vägde jag 134 kg. För några dagar sedan  2016 vägde jag 128 kg, och idag den 17/7 vägde jag 127 kg. Jag har med intensiv motion de senaste månaderna gått ner 6-7 kg och jag är på rätt väg. Jag fortsätter med daglig motion på motionscykel och jag ger inte upp. Mina intressen idag är skönlitteratur, data, fotografering, sport,  djur och natur, väder och vind, matlagning, och musik samt sköta om hem och bostad och hålla mig ajour med vad som händer I andra delar av vår värld. Jag har med anledning av denna tuffa tid jag hade som barn och ungdom gjort mig väldigt tålmodig med sånt som händer och andra människors olikheter och egenskaper. Det är svårt att försöka göra mig galen med provokationer och bearbetning. Trots att det är några som försökt att göra mig galen, har de inte lyckats och det kommer de inte att göra heller. Det är jag för ödmjuk för. Vilken betydelse har galenskapande för övrigt ? Att kunna bli galen dvs som Don Quijote ungefär blev ansedd att vara I en roman av Cervantes från 1605. Det var mer än 400 år sedan och mycket har hänt sedan dess….Jag har tydligen egna barn också som är vuxna idag, har jag blivit informerad om via internet, men jag har ingen kontakt med dem idag år 2016. Jag har inte ens namn på dem och hur många de är. De är sannolikt vuxna idag. Det är ungdomssynder som gjort sig påminnda 37-38 år senare. Jag har blivit 53 år I år och först nu vid den tid som är I år känner jag mig som en vuxen mänsklig människa. Men jag är inte utan brister och fel. Jag är troende kristnad hedning , jag bekänner mig vara nära till Kristen relativism, mina föräldrar lät döpa mig I en kyrka och av en präst när jag var 1 år gammal. Jag tackar dig allra ödmjukast för att du läst min skrivelse där jag I korta ordalag berättat något om mig själv och vad jag varit med om.

2016-07-21

Taleptox

Telekommunikations Ingenjör, Data administratör, Författare, Musiker, Fiskare, Fotograf, Inspektör, f.d. Innebandyspelare

<+>

miniDSC_2433

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.