Om att orsaka lidande och vår förhållning till sanning

År 2012 blev jag anklagad av en polis som heter Lars Törnqvist I Örebro för att ha orsakat lidande med mitt beteende för att ha skrivit några sketna brev till några människor under våren 2012. Han sa “Du har varit väldigt aktiv” efter att han tagit del av innehåll I mina datorer som de hämtat för undersökning. Han frågade om jag minns rätt såhär 4 år senare hur det kändes att ha orsakat lidande hos några av de som anmält mig !? Jag minns inte exakt vad jag svarade såhär idag år 2016, men Jag tror jag svarade att jag inte kunde se en orsak I mitt beteende som skulle ha orsakat ett lidande hos några av dem. Det argument Lars Törnqvist använde sig av är förövrigt har jag läst samma anklagelse med att ha orsakat lidande som Engelbrekt hade ansetts att ha blivit anklagad för en gång I tiden på 1400 talet.  Och att det skulle vara en orsak till att han mördades för att han ansågs ha orsakat lidande hos befolkningen med sitt handlande. Han ansågs läste jag att ha varit ansvarig för måns bengtsons pappas lidande vid en utdömd bestraffning. Men det har hänt så mycket sedan 1400 talet och det är såna skillnader sedan dess. En arbetskollega jag jobbade med 98/99 som heter Marie Gulliksson sa vid något tillfälle åt mig ”Jag tror att du lider”. Leva är att lida en smula då och då. Människan har ett nervssystem och kan känna känslor och smärta. Om också själen kan lida abstrakt sett med anledning av dessa känslor är ett annat ämnesområde. En person jag inte har namn på påstod på en chat för flera år sedan att denne skulle stoppa lidande. Om det var riktat åt mig eller annan person var inte klargjort. Om att orsaka lidande och vad som gör att en människa lider. Det är det som kallas determinism när det anges en relation I tankarna mellan orsaker och verkan och det som hänt. Och hur skulle några sketna brev kunna orsaka lidande hos några människor ? När det är mig några anmält och bestraffat !? Det var vuxna människor som har ett eget ansvar att relatera till för sina känslor och reaktioner. Men de har skyllt ifrån sig och de skyllde på mig. Jag har svårt att anse att ett brev med ett relativt innehåll skulle kunna  orsaka lidande. Det är annat som orsakar lidande som fysiskt våld t.ex. Jag tänker t.ex. på de som drabbats, avlidit och skadats av bombsprängningar I Thailand den senaste dagen. Och alla andra händelser med sprängningar bland civila som inträffar I t.ex. syrien och irak. Att själen I tanken kan lida är ett annat kapitel. Det skulle I sånt fall vara att innehållet I ett brev skulle orsaka I en andra våg att själen lider men då är det annat som spelat in I tanken för att en person ska kunna lida själsligt. En annan person som betedde sig besynnerligt I relation till mig en gång I tiden på 1990 talet var författaren Jakob Sverker. Han satt hemma hos mig I flera års tid vid olika tidpunkter och vi pratade om en massa olika sorters ämnen. Han frågade en gång att han inte visste var han hade mig. Och han överlät till mig att besvara hans påstående om att det handlar om “Den nakna sanningen” I hur man beter sig mot sig själv och andra. Han anklagade mig vid någon tidpunkt för att ha varit oansvarig , fast jag varit en mycket ansvarskännade person tidigare I mitt liv,  var han nu hade fått den uppfattningen ifrån !? Han påstod också vid något tillfälle att han tyckte att jag var för snäll. Sedan var det en kvinna som heter Anne som förtalade mig och sa åt honom att några ansåg att jag var elak, och då sa han ”Var du snäll?”….. Lösryckta påhittade åsikter utan sanningshalt som varierar med tiden. Och han insiunerade att jag pläderade för “den nakna sanningen” om oss människor. Han förtalade helt klart mig flera gånger under tidigt 1990 tal och det har haft en betydelse för senare händelser. Han sa samtidigt på 90 talet till min bror Lars att han tyckte att jag var en hemlig person. Jag blev 2012 beskylld och anklagad för att ha hittat på omständigheter om andra personer av polis Lars Törnqvist. Flera av dem jag skrev till har själva hittat på omständigheter om mig. Sannolikt känner vi inte varann så bra.  Jag sa att det rörde sig om ett skämt och då sa han “Det hjälps inte”, syftande på att jag inte skulle Klara mig undan det sa han “Det kommer du aldrig att komma undan ifrån”. Jag anser att jag blivit förorättad redan på 1990 talet och flera gånger senare också mellan åren 2000 till 2010. Men jag har kämpat på och strävat efter att se till vår familj och de människor jag möter I vardagen. Jag vurmar mycket för det privata civila livet och pläderar för icke-våld och minskad blodsspillan. Jag tänker på det som författaren Milan Kundera skrev om “om upprättelse för historiens oförätter”, och sedan har jag blivit ännu mer förorättad under 90 och 2000 talet flera gånger. Det är det som jag kallar ömsesidiga påhittade beskyllningar. Jag berättade för psykolog Per Lindberg på Karlahuset som jag besökte att jag kände mig förorättad när jag blev tillfrågad av Ken Filmberg på karlahuset om jag varit arg. Nej sa jag , men jag kände mig förorättad. Gången efter jag träffade Per Lindberg sa han åt mig “Du kommer aldrig att få upprättelse” sa han med ett visst förakt I röst tonen. Han har också påstått att jag inte är en unik människa och att det jag varit med om som jag pratat om påstod han har många varit med om. Han uttryckte också att han ansåg att jag är för snäll. Jag blev frälst och fick upprättelse 1998. Men sedan har det vänt och jag har åter flertal gånger under slutet av 90 talet och flera gånger under 2000 talet blivit felaktigt behandlad och förorättad. Jag är inte utan fel själv men jag försöker åtminstone  att behandla mig själv och andra korrekt och rättfärdigt.

2016-08-13

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.