Världsrekorden på 100 och 200 m i friidrott

Rekorden i friidrott innehas som ni säkert är insatta I av den jamaicanske friidrottaren Usain Bolt på båda distanserna. På 100 m är rekordet 9,58 och på 200 m 19,19 sprungna 16 respektive 20 augusti 2009 I VM I Berlin. Detta är oerhört snabbt sprunget mot vad andra sprungit i det förflutna. Flera tiondelar snabbare. Han har blivit kallad mycket I t.ex. press och media, den störste genom tiderna, och att han blivit kallad historisk av journalist för sina bedrifter. För oerhörda betydelsefulla imponerande bedrifter I sportens friidrotts värld kan man tro och tycka att det är. Kan man tro att någon någonsin ska kunna springa fortare än Usain Bolt ? Och vad för människa skulle det kunna bli som klarar av den ännu svårare bedriften  ? Eller kommer rekorden att stå sig för alla tänkbara tider som man kan föreställa sig ? Är rekorden så pass snabba och svårslagbara ? Kan han ens själv springa fortare när han nu 2016 blivit 7 år äldre och fyller 30 år, och därmed blivit mer erfaren men också några år I kroppen slitnare än när han 2009 sprang på de tiderna ? Vad jag menar är att de 2 tiderna är enastående och unika I sin egen klass och oerhört svåra att springa snabbare än dem. Jag vill för att vara lite försiktig kalla dem de 2 mest svårslagna rekorden någonsin inom friidrott alla kategorier och grenar. Såhär såg det ut på tv hemma hos mig när usain bolt var med på tv I rio de janeiro år 2016 och sprang 200 m.

2016-08-15

Taleptox

<+>

miniDSC_2678 miniDSC_2681 miniDSC_2683 miniDSC_2698

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.