Korsets betydelse idag I vår tid

kors II10%Jag är en kristnad hedning, min föräldrar lät döpa mig när jag var 1 år gammal till en Kristen dom. Jag blev frälst och fick upprättelse 1998. För mig är korset en påminnelse om vad som hänt historiskt I det förflutna. Och de skillnader och förändringar det är idag till det bättre mot förr. Trots att det I en del länder är mycket svårt och farligt för t.ex. kristna att bo, leva och vistas. Och hur mycket bättre vi har det idag I t.ex. vårat land sverige avseende utveckling inom många olika områden och t.ex. straffmetoder och straffpåföljder för personer med en tro. Vilket jag ödmjukar mig inför. Och det är också en påminnelse om berättelsen om Jesus Kristus och det han beskrivs ska ha åstadkommit och varit med om. Det lidande han fick utstå för sin tros skull. Vi kan inte idag år 2016 beskylla andra för det som inträffade för 2000 år sedan med Jesus Kristus. Utan den kollektiva skuld vi kan känna inför det är något man får försöka leva med. Förr I tiden var korset en symbol för svärdet och en av de äldsta tortyrredskapen vi kan föreställa oss som funnits. Det är en hisnande tanke att försöka föreställa sig vad det kan ha inneburit för lidande att bli uppspikad på ett kors inför allas åsyn utmed en gata I en stad. Och det antal som blev bestraffade med korsfästelse på den tiden för mer än 2000 år sedan. En tid vi inte vill ha tillbaka. Jag nöjer mig med att ödmjukt bära ett kors som påminnelse av detta. Korsfästelse som straffmetod förbjöds år 321 e.kr. av Konstantin den store som också införde och beviljade dem religionsfrihet. Korset som symbol har förändrats med åren som gått. Men vår tro om ständig utveckling och förändring den består I förändrad form. För Gud tillgivet I änden av tiden. Med kärlek och respekt för nästan. Jag tror på ett nyanserat universvida perspektiv. Den benådande #mittkors

20160827

Taleptox

<+>

miniDSC_2433

Bild från WikipediaPantokrator_13cent

miniDSC_2731 miniDSC_2732

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.