Tack och lov att vi inte har koncentrationsläger numera år 2016

Tack och lov att vi inte har koncentrationsläger numera år 2016. Ett mörkt tungt kapitel i vår europeiska historia som tog slut 1945 som vi inte vill ha tillbaka. Men vi blir ständigt påminda om vad som hände i vårat europa långt före jag var född vad som hände mellan åren 1933-1945. . I dokumentärer på tv och andra program och i tidningar där journalister skriver om det. Det kommer aldrig att bli bortglömt. 2/3 av europas dåvarande judiska befolkning och handikappade och andra var de som dog I läger.  Det finns väl dokumenterat I bild och ord. Jag läste att de ställer en gammal 95 åring läkare vid namn Hubert Zafke till svars i domstol för sånt som inträffade för mer än 71 år sedan. . Han var 25 år när kriget slutade 1945. Han ställs inför rätta för medhjälp till mord. Det är något absurt över detta att gamla händelser från före 1945 fortfarande är så betydande och pockar på till domar idag och att en gammal man inte kan få dö ifred utan ska dras inför rätta !?.Tänk om han bara stod där utan att gjort något ? Hur ska de kunna bevisa hans medhjälp 71 år senare utan att själva göra moraliskt fel ? Finns han på film t.ex.när han hjälpte till  ? Och vad är att hjälpa till till mord ? Och minns han verkligen detta själv idag år 2016 ? Men om några år finns det inga gamla nazister kvar som medverkade under de åren 1933-1945. De är bortgångna då. Hoppas det gäller tanken och idén om koncentrationsläger också…..Sen kommer jag själv att dö också. Men inte än på ett tag hoppas jag. Vad har hänt med Sofokles visdomsord ord han skrev för flera tusen år sedan ?

 

”Vänta med din dom till dess en dödlig sista dag du sett,

Prisa icke någon lycklig, ingen man av jordens ätt,

Förrän livets gräns han hunnit oberörd av livets kval”

  • Prästen, ur Kung Oidipus 427 f.kr av Sofokles ca 497–406 f.Kr.

20160913

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.