Priser för avgifter och kostnader på produkter och tjänster

Jag är en fattig förtidspensionerad ingenjör och utbildad dataadministratör. Min inkomst har inte ändrats mycket på 16 år. Den är I stort sett densamma som den var I början av 2000 talet. När hyra och andra fasta avgifter som mat, telefoni, internet, försäkring, radio/tv, etc är betalda blir det inte mycket kvar I buffert som ska räcka till annat…… En Minimum inkomst som ligger kring existensminimum. Hur gör man för att påverka sin inkomst om man inte har en vara eller tjänst att sälja som någon annan vill köpa ? Jag var på en träff och samtal med en handläggare på Arbetsförmedlingen 2004 som heter Claes Hagelvik och han frågade mig när jag skulle stå på egna ben avseende inkomst ? Vem klarar sig helt själv utan att vara beroende av andra för en inkomst ? Han påstod också att myndigheten AF inte är en försörjningsenhet, han syftade på att jag inte kunde försörja mig på aktivitetsersättning en längre tid. Tack och lov att vi har ett socialförsäkringssystem I vårat land Sverige som fungerar, varav de flesta delar av den är ifrån 1955.  Jag är nöjd med att det finns ett socialkontor med socialtjänst hos kommun som administrerar försörjningsstöd och en försäkringskassa som levererar sjukersättning, barnbidrag, och aktivitetssersättning och en pensionsmyndighet som administrerar våra pensioner. Vi vill ha kvar dessa funktioner och ställen och arbetsplatser. Det är dessutom de som jobbar där för en lön som får jobb och sysselsättning med att administrera dessa tjänster I vårat samhälle. Hur skulle vi Klara oss annars om inte dessa funktioner fanns I vårat samhälle ? Det skulle vi inte. Vi skulle tvingas flytta till ett annnat land för jobb och sysselsättning , till ett land där det saknas dessa trygghetsmöjligheter vi har I vårat land. En hel del andra länder är det en mycket svårare situation än I vårat land sverige. En person jag inte har namn på hade sett min ekonomi och uttryckte det som så att “dig gör man inga pengar på”. Men hur gör man för att kunna påverka sin inkomst ? Spara på utgifterna ? Om det inte går hur gör man då ? Ansöker om mer I bidrag ? Till vad för instans vänder man sig för att ansöka om mer I bidrag ? Ansöker om ett jobb med bättre lön och inkomst än vad man har idagsläget ? Om det vägarna är låsta och ej möjliga hur gör man då ? Försöker påverka den inkomst man har från den som betalar ut den ? Jag har sökt ca 500 jobb under en 12 års period. Utan att kunna erhålla en anställning över längre tid. Jag gjorde ett försök att ansöka om mer ifrån något som kallas handikappersättning hos Försäkringskassan men fick ett nej. Min kriterier I dagsläget uppfyllde ej de krav som ställdes på mig för att kunna få handikappersättning. Men priser på avgifter och kostnader för uppehälle, hyra, mat, telefon, försäkring,  internet etc…….man har de fastställs och delges en kund och ibland höjs de av verksamhetsanordnare utan att man blir tillfrågad om en människa klarar av de utgiftshöjningarna. De som sätter priser på kostnader för olika produkter och tjänster gör det utan att fråga om lov eller ansöka om det godkänns hos t.e.x en kund. Det är likdant när det utdöms en böter för något av en verksamhet eller myndighet. Det gör de utan att fråga om lov om vederbörande godkänner det. Det är ett ojämnlikt samhälle vi lever i. Jag har varit med om att bli tilldömd böter vid flera tillfällen, ett av tillfällena påpekade jag att jag inte hade råd. Den tjänsteman och Polis Lars Törnkvist som jag pratade med om detta sa när jag påpekade att jag inte hade råd med böterna “Det blir en skuld”. Jag bötfälldes med 55 000 kr I skadestånd till 8 personer för några sketna brev jag skickat till dem. Jag uppgav vid förhör att jag kunde tänka mig 100 kr i avgift per person som förlikning. Varför utför en del personer handlingar som leder till att andra försätts i skuld ? Vad är det för psykologiska processer hos dessa 8 personer som ligger till grund för att dessa personer valde att begära böter av en redan fattig person ? Fast de visste om att jag var en fattig människa ?? Rörde sig detta om en utstuderad taktik och hämnd mot mig från människor med makt att göra så mot andra människor ?  Vad var syftet med dessa åtgärder med böter och försättande i skuld mot mig ? Men jag har inte möjlighet att försätta andra I skuld genom att bötfälla dem och kräva mer I inkomst  !?   Ändå kommer det brev till mig också. Sannolikt är att om jag anmälde dem skulle det ärendet läggas ner. Göra en massa pengar på oss I vår värld I nästa liv. Ibland är det en pina att vara vid liv. Att leva är att lida en smula då och då. När skall denna pina ta slut ? Ett liv som betalare. Mitt liv som betalare. Vi matas dagligen av reklam från diverse olika företag på tv, I tidningar, I epost, på webbsidor och I radio. De ser en potentiell kund I det privata livet. Vi som är pensionerade som vistas mer tid än förut sedan vi jobbar mindre  ute I offentligheten  I det privata livet får betala för mat, radio och tv, internet, telefoni, el, vatten, hyra för bostad, kläder. Det har kommit så mycket epost till mig med betalningserbjudanden och reklam för varor. Jag är en fattig person och har inte råd att lägga så mycket pengar på annat utöver de fasta månatliga avgifterna för telefoni, hyra för bostad och mat. En person sa till mig “Dig gör man inga pengar på”. Nä inte I detta liv tänkte jag. Men vänta bara I nästkommande livet kommer det att göras en massa pengar på oss I vår värld. Tro mig de kommer kunna tjäna pengar på allt möjligt krims krams som kommer att kunna knytas till oss som person och säljas till andra med bilder och skrifter som avhandlar oss och vad vi haft för oss. Hur vet du det ? kunde man tänka sig att den personen sa till mig. Det visste jag om redan för flera år sedan tänkte jag. Vänta bara kommer du att få se att de kommer I senare generationer att göras en massa pengar på oss I vår värld.

20160922

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.