Arbetskollega kallade mig sol och vårare

Jag var på ett jobb 1998 I trygghetsjouren I Uppsala Kommun och en arbetskollega som var ifrån Enköping jag inte minns namnet på som också jobbade I jouren kallade mig en av dagarna för en riktig sol och vårare !? Vad som var skäl till denna sammansmältning mellan mig och föreställningar ifrån 1916 då en Karl Vesterberg myntade det uttrycket I en tidning där han satte in en annons med signaturen Sol och vår. Sol och vårare har sedan dess blivit synonymt med begrepp kärleksbedrägeri där en person försöker lura av en partner pengar genom att låtsas ha en kärleksaffär med denne. Vilket jag inte har hållit på med alls. Jag åkte vid denna tidpunkt och jobbade efter schema.  Man kan med det påstå att denne före detta vårdlärarinna som jobbade I samma jour som jag förtalade mig och påstod ett falskt påstående om mig. Hennes tanke om mig sammansmältes med ett begrepp hon inte myntat själv, utan det kom ifrån en fiktion från 1916 hon i efterhand inbillat sig. Hon sa också vid det tillfälle att ”Du är ett offer i en kamp mellan 2 sidor. Det finns mycket jag kan berätta om det”…… Vad som var skäl till hennes utspel är ännu idag oklart för mig ?

20161009

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.