Författare och arkeolog pekade ut ingenjör för att vara som en litterär figur

Den polisanmälde och åtalade ingenjören. I början av 90 talet utfärdade en författare som heter Jakob Sverker och en arkeolog som heter Lars Norberg en dom mot en fattig ingenjör nämeligen jag själv och förtalade honom och efterliknade honom med en litterär figur Jaromil ifrån en roman från 1973 ( 1976 på Svenska) Livet är någonannanstans av författaren Milan Kundera. De saknade en egen uppfattning av reella verklighetsbaserade mått om ingenjören och sammansmälte sig med en roman som de applicerade med sin egen fantasi på verkligheten och en verklig mänsklig människa av kött och blod. De kallade honom för att vara en missförstådd poet fast han vid den tidpunkten inte hade gett ut och publicerat någon poesi. I själva verket var det författaren Jakob Sverker som skrivit poesi och Lars Norberg som skrivit sångtexter. Jakob Sverker hade också anklagelser mot ingenjören om att denne skulle vara oansvarig, mest oskyldig av alla, och att ingenjören skulle vara schizofren. Detta trots att Jakob Sverker inte hade utbildning inom psykologi.  Men en uppfattning hade han som han ansvarar för , och och en åsikt om andra är fullt möjlig att uttala. Men om ingen människa väljer vem den föds till, går det då att ha en anklagande och dömande åsikt om andra utan att själv ha fel sanningsmässigt ?  Jakob Sverker hade också anklagelser mot ingenjören om att denne ingenjören inte visste hur man ska använda sig av litteraturen. Jakob Sverker påstod också att han Jakob Sverker anpassade sig till en annan uppfattning. De Jakob Sverker och Lars Norberg  påstod att de identifierade sig med ingenjören och en kväll då de ingenjören och författaren Jakob Sverker var och hälsade på arkeologen Lars Norberg I en lägenhet I Stockholm på dennes födelsedag attackerade Lars Norberg ingenjören och kallade honom “så jävla dum I huvudet. går omkring och säger att han ska bli författare.”. Denna händelse sammantaget med en bedräglig utpekning och förtal satte sina spår I ingenjörens medvetande. Ytterliggare anklagelser pockade på 1997 på en kurs ingenjören gick på och 1998 kom det mer anklagelser mot denne från arbetskollegor och kunder på jobbet. Den litteräre figuren han blivit jämförd med att likna polisanmäler I romanen sin flickväns bror för lagbrott. Han Jaromil blir sedan anklagad för att bara tänka på sig själv och sin karriär, inte höra av sig till andra, sitta och skriva en massa skit, och en del andra anklagelser. 1998 blev också ingenjören anklagade för en del av arbetskollegor. Dels anklagades han för att bara ha dumpat andra av en föreståndare som heter Liselott Engqvist. Hon hade också åsikt om ingenjörens bristande ledaregenskaper. En kund anklagade ingenjören för att ha varit långsam och att kunden fått vänta 15 minuter I telefonkö. En som då jobbade som föreståndare som heter Catarina Ehrenståle anklagade ingenjören för att vara oansvarig, trots att denne svarade på 120 inkommande samtal per arbetsdag och ringde ut och hörde av sig till andra I trygghetsjouren. En annan föreståndare som heter Mari Gulliksson anklagade ingenjören för att de bara ha anställt honom för att ha en att skylla på. Denna litterära figur ingenjören blivit jämförd med är så långt ifrån lik ingenjören som kan tänkas vara, och ingenjören är inte det minsta lik Jaromil. Han har tänkt mer på andra än sig själv. Han har tagit sitt ansvar dagligen. Och han har inte polisanmält en enda person. De Jakob Sverker och Lars Norberg hade haft svårt att skilja på sina fantasier och verkligheten. Jakob sverker hade också åsikter om arkeolog Lars Norberg på tidigt 90 tal, att denne skulle ägna sig åt anarkism på den tiden.  Hur det förhöll sig med det visade sig inte på den tiden förrens det skett förändringar med det och Lars Norberg 20 år senare anmälde sin egen bror till Polisen för att denne skickat några sketna brev och epost och telefonsamtal till Lars Norberg. Den fattige Ingenjören hade något att bevisa och han valde 1998 att höra av sig till några personer på telefon samt  så småningom epost och brev för att hålla kontakten och odla dessa relationer med andra han träffat. Detta fortsatte med jämna mellanrum att de höll kontakten under 2000 talet ända fram till 2010. 2003 anmälde en Helen Skyllberg och Karin Österdal ÖBO ingenjören som suttit och spelat gitarr I hemmet för störningar till trygghetsjouren. 2004 anmälde en Morgan Henriksson ingenjören på påhittade och falska grunder på ett jobb I en trädgårdsavdelning för att som han påstod ha hoppat I en blomrabatt. Fast så inte hade skett. 2008 anmälde en Ludvig Nagy I Markaryds kommun en jobbansökan som ingenjören skrivit på ett jobb han sökte , och anmälde honom till arbetsförmedlingen med skäl att det inte var normalt att skriva som ingenjören gjort. 2008 polisanmälde en handläggare och tjänsteman Cecilia Ekenberg på falska grunder ingenjören till Polisen för hot mot tjänsteman, hon skrev att hon hade såna bekymmer med detta, och att hon bekymrade sig för vad ingenjören kunde ta sig till, och hon skrev att hon ansåg att ingenjören var sjuk, och om en annan instans kunde ta hand om ingenjören. Detta sitter nu hon Cecilia Ekenberg och är sannerligen ansvarig för. Ingenjören förhördes av en inspektör vid Polisen som heter Håkan Sörensson men det fanns inga grunder för anmälan och den lades ner. Och åklagare väckte inte åtal den gången. Ingenjören som fått ett 5 tal anmälningar på sig kände sig förorättad, hotad och anklagad av dessa anmälningar. 2009 anmälde Bokonsulent Bo Hallonqvist ÖBO ingenjören för störning efter inkomna klagomål från flera grannar Morgan Persson, Andreas Lindell, Anna-Karin Almgren, Conny Landin m.fl. om störning. Bo Hallonqvist ansökte om vräkning av ingenjören från en bostad I ÖBO hos hyresnämden som godkände att ingenjören skulle vräkas. En kontakt togs av Bo Hallonqvist med psykiatrin. Och ingenjören kördes till psykiatrin av Polisen I samband med vräkning och lades in på sjukhus och psykiatrisk avdelning I 6 månader då han blivit hemlös. Sjukdomsutpekningen var ett faktum. Efter 6 månader på psykiatrisk avdelning skrevs ingenjören ut 1 december 2010 och eftersom han varit hemlös ordnade kommun med en bostad åt honom.  2011 och 2012 valde ingenjören att höra av sig och undersöka en del relationer med telefonsamtal, brev och epost till de personer som på något sätt via telefon, brev , epost varit I kontakt med honom tidigare år. vilket resulterade I att det skedde ytterliggare anmälningar 13 st anmälningar till Polisen mot ingenjören för denna kommunikation. Utan att ingenjören skickat några hot eller skrivit för att hämnas på dem. De som anmälde hade själva skickat kommunikation till ingenjören I ett tidigare skede. De anmälande var Maria Folkesson, Bo Hallonqvist, Bengt Ask, Leif Lans, Elisabet Lans, Cecilia Ekenberg, Eva Lagerträd, Göran Mårtensson, Conny Landin, Annica Haraldsson, Jaime Navia, Alicia Samano Brunåker. Bland de till  Polisen anmälande fanns också hans egen bror arkeologen Lars Norberg . De som anmält ingenjören till Polisen för brott och väckt åtal hade då själva gjort som den litterära figuren gjorde I en roman från 1973. Det som ingenjören falskt och felaktigt blivit anklagad för att vara som 1990. Det vill säga 22 år senare. Ingenjören förhördes av polis Lars Törnqvist och åtalades av åklagare Ingrid Sandström för brott för några sketna skickade brev och epost för ofredande, falsk tillvitelse och olaga förföljelse. Fast ingenjören bara suttit vid ett skrivbord I sitt hem och hört av sig samt skämtat I ett practical joke till några andra människor. Den kristne Ingenjören dömdes I Tingsrätt efter 4 månader I häkte I fängelse mot sitt nekande då denne hävdade sig vara oskyldig, och efter en 5 veckor lång utredning på RMV,  till rättspykiatrisk vård som genomfördes under 2½ år. I April 2015 skrevs ingenjören ut efter flera permissioner I öppenvård. Han går sedan 2013 på en dagverksamhet och sysslar med data och service på en stiftelse. Och han har också sysslat med en skribent/författar syssla och skriver essäer, drama, poesi och roman.

20161009

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.