Drömmarnas kolonisering

4d20161107

Idag onsdagen den 9/11-2016 blev det klart. Donald Trump blir Usa´s president f.o.m 2016. Ungefär 15 år efter att World Trade Center rammades av 2 flygplan 11/9-2001. Jaha. Donald Trump blir president i Usa f.o.m 2016. Han blir Usa´s 45:e president. Han var inte först och han kommer inte bli den sista. Om han får 4 eller 8 år vid rodret visar sig senare? Han pratar mycket i sina tal under valkampanj om sina ideal, drömmar om förändring och förbättring på många punkter. Hur mycket betydelse kommer han att få i den politiska sfären kommande 4 år ? Det är oroväckande att han pratat så mycket i valkampanjen om utrensningar i etablissemanget, hårdare agerande mot IS, inskränkningar I handelsavtal med andra länder.  och byggande av en mur mot Mexico. Vilket jag inte tycker är bra. Och att han pratat så lite om socialförsäkringsmässiga och demokratiska löften, reformer och förbättringar. Det skulle kunna förvärra konflikter I världen. Innebär han ett status quo , eller förändringar till det bättre eller sämre ? Det kommer tiden han får vid rodret att utvisa. Men han är fastighetsägare, programledare I dokusåpa,  och affärsman också och inte politiker I grunden. Må de modiga, svaga och tålmodigt starka stå sin tid de trots detta har kvar bi. Jag tänker på filmen Shadow World och Marta Benivides ord från El Salvador I dokumentär “De koloniserar till och med ens drömmar”.

20161109

Taleptox

<+>

Bild: Printscreen från dokumentär Shadow World av Johan Grimonprez visad på SVT

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.