Ett inre som bryter samman

En Oskuldsfull människa. Oskuldsfulla människor ? Finns det människor som inte begått några brott ? Har en människa som å yrkets vägnar kontaktar en privat civil person en immunitet att göra så utan att det klassas som ett brott som t.ex. ofredande ? De som sitter och anklagar andra och kallar andra för kriminella ? De som sitter och längtar likt nazister gjorde på 1940 talet att sätta ett I pannan på dem skott ? De har själva hållit på och sitter nu och skyller ifrån sig på andra. För att de är rädda att bli anklagade och för något brott bliva klandrade. I deras huvuden finns ingen skyldighet att känna igen en skuld. Hon den kvinnan Skuld är inte känd och för dem på något sätt utan mest bortglömd. Vad rör sig I huvudet på en människa ? Vad tänker hon på ? De föreställningar från vår erfarenhet och världens skådespel vi bär på. Ett sönderbrutet inre vem vill ha det ? Ett inre som bryter samman I ett trauma ? När det inre bryter samman I ett trauma vad blir det kvar då på insidan av vår skalle ? Ett sammanbrott i de inre strukturerna. Vad innebär det ? Jag hade en förhoppning och tro på tidigare att livet skulle bli annorlunda än vad det blivit. Jag har om detta förut en massa skrivit. Vad var det jag trodde om livet om hur det skulle bli ? Egen familj, jobb med betydande meningsfull funktion, en inkomst som det går att klara sig på, en egen bostad osv. ? Men det blev inte så. Annat kom emellan och livet förändrades åt ett annat håll för mig.  Jag blev 2010 sjukskriven. 2013 blev jag förtidspensionerad med ett intellektuellt handikapp.

Varför är en del människor så intresserade av att ta reda på var andra bor ? En del kan ägna sig åt I flera år åt att försöka leta reda på andras bostadsadress och åker sedan hem till dem med frågor om deras privatliv , hot och trakasserier. Vad beror det på ? Det finns ett TV program på TV som heter Catfish Show som går på kanal MTV. I den letar de reda på var en specifik person bor som en annan person haft kontakt med via sociala medier. De kan flyga tvärs och kors en hel kontinent I USA för att åka hem till en person och konfrontera den. Varför är det så himla intressant att ta reda på identitet, personnummer och bostadsadress till en person ? Detta har ökat idag mot förr och blivit mer legitimt bland en del yrkesgrupper. Om det sker genom en auktoriserad yrkestillhörighet anses det vara mer legitimt av mystisk obegriplig anledning. Det är detta som är yrkeslivets hegemoni. Medans den enskilde individen är ganska utsatt för andras godtyckliga omdöme och uppfattning. Några personer som för 15 år sedan satt och chattade på en chat som hette Passagen skrev vid något tillfälle att de jobbade på mig ända in I mitt privata hem. Jag blev också nedringd på telefon och det har kommit ca 100 000 epost till mig. Dessa personer tror säkert att de handlat rätt och att de är oskyldiga trots och till sin bearbetning av min privata sfär. Vad ska man såhär I efterhand tro och anse om detta ? Jag blev ledsen att de bearbetade mig istället för att på ett nornmalt sätt ta kontakt i ärligt syfte. Om inte människor bryter samman ute I offentligheten kan de bryta samman I det inre I den privata sfären. Gränser mellan det offentliga och det privata håller på att suddas ut med anledning av TV, datorer, telefoni, chattar, epost, och sociala medier. Mellan åren 1998 till 2012 fick jag 17 anmälningar på mig från andra som dels trängde sig på mig I mitt privata hem. Enbart för att jag suttit hemma vid ett skrivbord och skrivit brev och epost till andra. Polis var hem till mig 6 gånger under en 4 års period. Jag har helt klart blivit förtalad på falska grunder till andra. Och det har spridits ut ett mytomanins rykte om mig. En som skrev brev till Polisen 2008 var en handläggare på Arbetsförmedlingen som heter Cecilia Ekenberg där hon i falska ordalag förtalade mig och beskrev mig som en samhällsfara som skulle ställa till det på något sätt hon skrev att hon var bekymrad för. Naturligtvis helt och hållet påhittat av henne. Varför ? Jag trodde detta med sociala medier och internet var syftat till att man skulle kunna hålla kontakt med omvärlden och andra människor. Förr före internet fanns då TV fanns från 1956 I Sverige och Radio trängde sig de på I våra privata hem med sändningar dagligen, utan att den enskilde inviden kunde på samma sätt som nu idag kontakta andra och omvärlden via datorer och internet. Platform för media har skiftat mot förr. Sedan den fasta telefonin har en platform har den mobila telefonin skiftat plattform och det är andra aktörer som har tillgång till information. Det håller på de senaste 2 decennierna att ske ett maktskifte mot förr för media information. Jag har slutat något mer idag år 2016 mot förr före 2012 att vara så aktiv på internet. I dessa sociala mediers tid som är nu, en svår fråga är , är ensamhet en svår börda eller en stor ynnest och lycka ?? Besökare från olika håll. Det har kommit besökare till mig lite då och då från lite olika tillhåll och knackat på ytterdörr. På sistone har det skett 4 gånger. De sa sig komma ifrån Jehovas Vittnen som de delade ut en broschyr ifrån. De har inte gått till några grannar och jag har trott att de inriktat sig på just mig av något mystiskt obegripligt skäl. Nästa gång det kommer några ska jag fråga dem varför de går just till mig. Ett råd jag fick av en vän var att inte inleda några disskussioner med dem. Man kan tro att skäl till det att de är bara ute efter att övertyga en om sin entydiga uppfattning, och trasa sönder och bryta samman ens föreställningar och åsikter ? Och om att de inte är intresserade av att höra en annorlunda uppfattning och inte intresserade av att lyssna på andras argument? Men stämmer det ? Vad vill de med sina hembesök mer nogrannt beskrivet ?  Hur det går för dem  med sina hembesök hos andra kommer visa sig??

20161120

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.