Om att bli en historisk personlighet

Om svårigheten med att bli en historisk personlighet i vår tid som är nu. En aspekt på något i vår tid som är svårt bland en del är att bli en historisk persolighet i klass med den betydelse det tillskivs andra århundradens tänkare, kreatörer och författare. Det har gått så långt I vår tid att vi jämförs med andra århundradens genier och tänkare och en del människor som tror att det är deras uppgift här I världen att avgöra och bedöma andras värde och egenskaper är svårflörtade och mestadels skeptiska till andras storhet och kompetens. I vår tid är det mer vanligt bland en del bedömare att tänkare inkompetens förklaras än tvärtom. För de jämför dig med andra århundradens genombrott, åstadkommanden och teorier och då står sig en tänkare på 2000 talet rätt slätt, om inte denne kommer med en helt egen uppfattning med egen verkshöjd med inslag av något nytt. För det är det nya som lockar dessa bedömare att ta ställning till om du kommer att bli en historisk personlighet eller inte. En historisk personlighet blir inte en människa oftast och nästan inte alls under sin livstid. Det är först sedan I efterhand som begreppet historisk personlighet myntas, utnämns och tilldelas en människa I senare generation. Det är få samtida förunnat att få den utnämningen I vår tid.I vår tid är det nästan enbart människor som dött som levde I andra århundraden som blir klassade som historiska personligheter av betydelse. De flesta människor är så pass medvetna I vår tid och var och en har sin egna uppfattning och drar sina egna slutsatser. En mer konkret utnämning att ha haft betydelse kommer oftast först I senare generation efter att en person gått bort. Med en del få undantag. Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic som igår under fotbollsgalan med sin egen fördom och självutnämnande uttryckte det kring sin karriär som fotbollsspelare med följande ord;  “Det kommer aldrig att bli bortglömt”. Om det ska anses som ett klokt, vist och ett självutnämnande uttalande kan säkert disskuteras. För att referera till Odins I Havamal Den Höges Sång nr 16 om att alltid skola leva. Hur det kommer bli för Zlatan på äldre dagar till ålderdomen I sitt liv kommer visa sig framåt 2071 det år då han fyller 90 år I det jordiska livet. Om han blir så gammal I det jordiska livet då det kommer visa sig hur hans ålderdom blir om han kommer att få leva den I frid ?? Han menade på att minnet av honom och hans fotbolls karriär kommer att leva för alltid med anledning av en staty några andra avser att resa som en åminnelse av Zlatan. Om det blir för alltid eller inte ihågkommet kommer visa sig I senare generationer och vad som händer med vår planet Jorden. Efter att det igår I en tv sändning blivit officiellt att det ska göras en staty avbildad efter honom som ska stå utanför Friends Arena I Stockholm till hans ära. För mig är det tvärtom. Det är såna skillnader på livet idag mot förr. Det sker en ständig förändring.  Idag känner jag sån frid som 53 åring. Jag är trygg I mig själv idag. Det har hänt så mycket de senaste 50 åren t.ex. Jag har inte valt att födas till denna värld som den är beskaffad. Jag har inte valt vem jag födits till eller valt  mina föräldrar. Men de valde en gång I tiden på 60 talet att skaffa barn. Jag har föräldrar som är oerhört pliktmedvetna och de vill vara betydelsefulla och göra rätt för sig själva. Jag hade en svår barndom och ungdomstid. Jag blev könsstympad vid en bråckoperation vid ett års ålder 1964 av en läkare som hette Pettersson. Jag är helt sönderborrad I tänderna av tandläkare från 3 års ålder långt in I tonåren till 20 års ålder, och idag har jag ca 20 amalgamfyllningar I både barn och vuxentänder. Jag kände mig alldleles drogad I ungdomen av all medicin de tryckte I mig ca en gång om året vid bedövningssprutor hos tandläkare. Fast jag inte en endaste gång har hållit på med narkotika. Jag var ett nervvrak I ungdomen men idag mår jag oftast bra. Jag känner sån frid idag. Jag fick upprättelse och blev frälst 1998 och min tro på berättelsen om Jesus Kristus är att jag tror den är sann för den tid som var då för 2000 år sedan. Jag står I livsskuld till mina föräldrar som satt mig till världen. Jag har tydligen egna barn också har jag blivit informerad om som är en följd av ungdomssynd för en 35 år sedan, de är vuxna idag men jag har ingen kontakt med dem idag. Blir jag ihågkommen för mina melodier, skrifter, och min kompromissvilja, frånvaro av sökande efter berömmelse, ödmjukhet och respekt för den enskilde individens integritet och att för alltid ha blivit bortglömd ?? Går det att bli ihågkommen för att ha blivit bortglömd ?  En man som heter Martin skrev en gång för mer än 15 år sedan på en chat riktat åt mig “Det du har gjort kan aldrig göras ogjort. Snart är du död sedan kommer inte en kotte att komma ihåg dig”. Vem förutom vår herre Jesus Kristus kommer att förlåta mig och komma ihåg mig för det jag gjort I mitt liv ?  Det var det värsta straff han kunde tänka sig Att jag skulle dö för att sedan bli bortglömd för alltid. Varför skulle det vara så hemskt ? Dö ska vi ändå. Om jag blev bortglömd för senare generationer ? Vad har jag allra ödmjukast gjort som skulle medföra att jag blev utsatt för det ? Jag har inte än idag begripit en förklaring från hans sida varför det skulle vara så hemskt om jag blev bortglömd. Han får gärna höra av sig via telefon eller internet och komma med en godtagbar förklaring till sin inställning. Man bör inte prisa en lycklig och rikt förmögen person. Men sånt är livet.

20161120

Taleptox

Telekommunikationsingenjör, Data administratör, Författare, Musiker, Inspektör, f.d. Innebandyspelare

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.