Om att diskutera andras egenskaper

Ett tag sedan vi hördes av min bror och jag. Han skrev ett epost till mig och påstod att han funderade på att bryta kontakten med mig. Sedan har han skickat ytterliggare epost efter det. Jag mår bra trots all mängd med telefonsamtal och epost som kommer hem till mig dagligen. En 17-18 epost varje dag. Enbart i december har det ringt en 12 gånger till mig på 7 dagar. Mina föräldrar har ringt ca 500 gånger till mig de senaste 2 åren. Mellan åren 2006 till 2009 kom det ca 3000 telefonsamtal hem till mig. På ett jobb jag var på i Uppsala Kommun i en larm/telefonjour 1998/1999 kom det ca 120 samtal per person och dag och arbetspass.  Ring gärna mig ! Jag har också ring och epostat men inte fullt så mycket. Handlingar och människor värderas olika. Jag har valt att inte anmäla dem som kontaktat mig. För att de ska kunna behålla sina jobb. Det är intressant att notera hur människor förändras i sina roller och relationer till både sig själva men också till andra. Min bror Lars Norberg och Maria Folkesson har ju erfarenhet av att ha anmält sin egen bror till Polisen och åtal i domstol i Tingsrätten för brott. För några sketna telefonsamtal och brev. Det är 4 år sedan. Det är mer än 16 år sedan jag ringde till dem på telefon. Jag har bara suttit bakom ett skrivbord och valt att höra av mig mitt bland all annan kommunikation som kommer till mig. Han min bror  sa det själv – jag citerar honom ”Du skickar konstiga epost” och en annan gång sa han till mig ”Du är så konstig” .och sedan sa han ”Och sen så känner vi oss hotade”….. Ungefär som nazisterna gjorde med judar och en del andra under 1930 och 40 talet i Europa, pekade ut dem för att vara konstiga.  Maria skickade brev till mig när jag bodde i Uppsala 1999 med deras bostadsnycklar i och bad mig se till sin bostad. När jag påpekade det senare sa hon ”Det där har du hittat på”, och min bror Lars sa då åt henne ”Sen kan han få sitta där han sitter och fundera på sin roll”. …….. Hon Maria Folkesson har sagt följande 2 meningar till mig ”Du är en liten person” och ”Du är ju sjuk” . Han min bror Lars sa vid något tillfälle till mig ”Du brukar hitta på saker” och till våran mamma har han sagt ”Lyssna inte på den där” .. sedan sa han ”Då ljuger ju du” och han sa ”Det betyder ju att du jämför andra med varann” ……..…….Det kallar jag att projicera sina känslor av främlingsskap på sin egen bror och makes bror, dvs på mig. Om att göra andra ansvariga för sin egen uppfattning. Jag har inte hittat på detta. ….  Vi bär var och en vårat ansvar. Det är våran  uppfattning vi ansvarar för. Jag tror inte på övermänniskan. En del kvinnor som kladdar, tafsar och slår blir inte anmälda utan de klarar sig undan. Det har jag varit med om. Att kvinnor kladdat, tafsat och slagit på mig. Medans en del män blir anmälda till Polisen med hänvisning till lagen för ofredande och trakasserier. Ingen människa väljer vem den föds till. Det blev dyra brev och telefonsamtal. Jag dömdes i domstol till  att betala 55 000 kr i böter vid den rättegången 2012 i skadestånd för några sketna brev och telefonsamtal. Det var våra föräldrars pensionsbesparingar som betalade den skulden. Ty jag är en fattig person och jag har andra ekonomiska skulder. 5 personer av de 11 som anmält mig kom inte ens till rättegången i Tingsrätten. Minst en av dem – Kommunanställde arbetsledaren Leif Lans – har 2004  mordhotat mig. Han sa jag citerar honom som var riktat åt mig ”Skjuta av de som inte klarar av att göra barn”. Andra har dessutom diskuterat mitt könsorgan. Vilket av en del skulle benämnas som kränkande av den privata integriteten. Nu gör det mig inte något annat att de gjorde så, annt än att det är lite förnedrande att så har skett. Jag citerar ett påstående som gjordes om mig av min bror Lars  ”Han har för liten kuk”. En psykolog som heter Patrik Backgård har i en rapport hos RMV kallat mig rättshaverist. En egenskap jag inte benämner mig själv med. I encyklopedi wikipedia definieras rättshaverist som en egenskap hos en person som alltid hävdar sin rätt. Skulle det innebära att rätten havererar ? Och hur menas det med det ? Är inte det en ganska ytlig och falsk benämning och förenklad egenskap på en person ? Finns det människor som alltid hävdar sin rätt ? I allmänhet kan man dra slutsats att egenskap rättshaverist är något negativt menat. Jag tror på ett relativistiskt universvida perspektiv och jag är inte utan fel. En psykiatriker och läkare som heter Kerstin Lauren Stensåsen har påstått i samma rapport att jag ägnat mig åt konspirationsteorier, vilket jag inte pratat om överhuvudtaget. Vilket för övrigt är likadan egenskap som Adolf Hitler och en del nazister blev anklagade för att ha gjort. När jag gick på en kurs 2001/2002 var det en som kallade mig för Hitler. Adolf Hitler avled 1945. För 71 år sedan. Då var inte ens jag född. Jag föddes 1963. Jag är dessutom socialdemokrat sedan 1981 och kristen och inte nazist som han Adolf Hitler var. En annan man som heter Staffan Wiman som var på en kurs jag gick kallade mig för Gamle Svarten 2001. Som för övrigt är en cover sång med dels Cacka Israelsson.  Bara för att nämna några reflektioner på detta. En oskuld som söker ett straff och skuld i andra? Finns det såna aspekter på detta ? Var och en har sin stil och var och en drar sina egna slutsatser och har sina egna omdömen om andra? Något av det svåraste som finns när man ska bekämpa en orättvisa är att inte vara orättvis själv. Hur ska man beskriva och definiera dessa människors egenskaper som haft åsikter om mig ? Att de inte känner mig särskilt bra ?  Att de har gått omkring i sin egen värld och dragit sina egna slutsatser ? Har de haft falska fördomar de projicerat på mig ? Tänk om jag bedömde andra utifrån likadant mått och mall som de bedömt mig ? Vad blir det då kvar att prata om ? Om att göra tvärtom mot vad andra har gjort mot en människa. Vad är det som gör att en del människor har sånt behov av att definiera andra människor och deras s.k. egenskaper ?Är det  istället för att prata om sig själva och sina värderingar och åsikter i första hand ? En del har dels skrivit en del om detta med att människor dömer andra före sig själva som en ontologisk sanning. Men varför måste det vara så ?

20161207

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.