Paralyserad av osorterade minnen från det förflutna

En studie i minnets fysiologi och psykologi. Ett utforskande av minnets nyanserade värld och dess strukturer och dess inverkan på medvetandet i nuet. En dissekering av minnets funktioner och processer I ett relativistiskt perspektiv.. En del tidpunkter en del dagar kan jag känna mig alldeles paralyserad inför osorterade minnen ifrån det förflutna och sånt jag varit med om eller händelser som har inträffat förut som hänt förr. Hur ska man förhålla sig till det förflutna ? Vad minns man av det förflutna ? Vad är det som hänt I det förflutna som är värt att minnas, samtala om och försöka komma ihåg ? Minnesbilder från förr ? Varför ska man minnas och samtala om det förflutna ? Vad tjänar det till att försöka pressa sig att minnas mer från det förflutna ? Vad är det för värde i det ? I vilken ordning bör man hantera dessa fragment av minnen från förfluten tid ? Både dels personliga minnen men också sånt som inträffat som andra berättat om som de varit med om. Om fotografiets och filmens inverkan och betydelse på våra minnen av tillfällen vi varit med om. När jag skriver om sånt och försöker skapa reda i denna villervalla av bilder, filmer och skrivelser och händelser från det förflutna  känner jag mig tillfreds och något klarare men också paralyserad inför detta faktum av blandade minnen från förr. Om att kunna fokusera på att skapa en klar bild av dessa minnen och vad det var som hände I det förflutna som vi varit med om. Det förflutna och särskilt min ungdomstid är ett stort svart oihågkommet hål med fragmentariska minnesskärvor ifrån olika tillfällen, tidsperioder och enskilda händelser jag varit med om. En massa bilder och historiska filmsekvenser ifrån det förflutna ifrån olika sammanhang och miljöer. Jag har senare I livet efter jag fyllt 18 och blivit vuxen och senare efter 50 års åldern tänkt på att jag måste ha tänkt väldigt annorlunda I ungdomen mot senare I vuxet liv. Jag minns inte helt klart hur jag tänkte när jag var yngre. I delar av ungdomen kände jag mig alldeles drogad fast jag inte hållit på med t.ex. narkotika eller större mängder alkohol senare efter t.ex. 18 års ålder. Det förflutna kan ibland göra mig alldeles paralyserad. Tankar på det förflutna som inverkar paralyserande på psykiska processer. Det handlar om en bearbetningsprocess som har vidtaget numera mer och mer efter att jag fyllt 50 år. Jag tänker mer och mer nuförtiden om dagarna på det förflutna och sånt jag varit med dom. Med en gnagande oro inför all mängd med osorterade händelser jag kan med svårighet minnas från förr. Men dessa tankar på minnen från förr gör mig också orolig och paralyserad I själen. Extra svår tidsperiod att minnas ifrån för mig är mellan åren 1983-1988, då det hände mycket mellan de åren men jag inte har så mycket fotografier från den tidsperioden. Minnen från den tidsperioden är ytterst få. En tid jag efter att 1983 slutat skolan och gjorde värnplikt, sedan jobbade och höll på med och spelade sport innebandy. Jag kan t.ex. minnas en enstaka händelse av de få jag minns från för t.ex. 30 år sedan 1986 klart och tydligt för att den sedan några minuter senare har suddats ut och försvunnit ur mitt medvetande. En svår tanke att tänka på. All tid som gått sedan dess med all mängd med händelser som inträffat varje dag varje timme, varje minut, varje sekund, i olika tidsperioder man inte minns så klart som man önskade. Och vad kan man göra åt detta ? Annat än att om man så önskar försöka minnas. Sånt kan livet vara.

20161212

20161217

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.