Tidigt telefonsamtal en lördagsmorgon

Tidigt telefonsamtal från min pappa. Våran pappa ringde till mig kl 08.13 på lördagsmorgon den 10/12-2016. Det första han frågade var om jag var hemma. En logisk fråga numera, som inte hade kunnat ställas på likadant sätt förr före de mobila telefonerna fanns när det enbart var ett fast telefoninät.  För om man svarar med en smartphone via det mobila nätet kan man vara på annat ställe numera än I hemmet. Men I övrigt är min pappa inte särskilt logisk I sina funderingar och inställning till t.ex. mig. En lördag för några veckor sedan ringde han också på lördags morgonen och då var jag I mataffär och handlade mat. Han undrade sedan den 10/12 om jag var I affären och handlade mat. Och han pratade sedan på telefon denna lördag morgon om gamla minnen från förr dels. På en tidig Lördagsmorgon !? Han hade en del frågor också och som en del andra grillade han mig på min inställning till olika ämnen av personlig privat natur. Det är det andra som också har gjort. Haft frågor om ganska privata frågor som berör områden som privat ekonomi, levandsvanor, och vad jag gör om dagarna. Jag har sannolikt fått ca 20 enkäter från olika verksamheter som Kommun, Landstinget, diverse företag och myndigheter de senaste åren tillskickade mig via post/epost eller utdelade I handen. Jag är inte så förtjust I enkäter. Det blir så stereotypa svar på enkätfrågor som inte visar på vad man egentligen tycker och tänker. Och varför har en del verksamheter en rättighet att dela ut blanketter och enkäter med frågor på medans andra som skickar ut frågor i t.ex. enkät skickad i epost eller brev kan få anmälan på sig till Polisen ? Vad beror denna ojämnlikhet på ? Jag har erfarenhet av att ha skickat frågor I enkät I undersökande syfte som jag sedan fått anmälan på mig för. Min pappa har tidigare också beskyllt mig för att inte svara på hans frågor och för att komma med motfrågor på hans påståenden. Han sa till mig “Tycker du att du är ansvarig mot oss?” Han menar på som en person som heter Jakob Sverker också sa en gång på 1990 talet att jag skulle vara oansvarig. Jag tycker jag har tagit mitt ansvar för sånt som jag tyckt det fanns ett värde I att svara för. Men relationer och förhållanden samt människors olika sätt att tänka är komplicerade och enligt min mening relativa. En annan person som också anklagade mig för att vara oansvarig var en föreståndare som hette Catarina Ehrenstråle på ett jobb jag var på I Uppsala Kommun 1998/1999, trots att jag besvarade 120 inkommande samtal per arbetsdag. Vad min pappa har sagt till andra om mig tidigare under åren när jag inte varit med är ett frågetecken och mysterium för mig. Han behandlar människor olika och han säger olika meningar till olika människor. Han har väldigt mycket försvarsmekanismer I sin inställning till mig och vår relation. Han har sagt att han är rädd för att bli avslöjad ? Och att han är rädd för mig !? Det jag har sagt om relationer till andra vi pratat om som jag varit med om det vänder han mot mig och påstår sedan att jag gjort likadant själv. Han tar parti för auktoriteter och viktiga samhällsverksamheter och han har ringt till Polisen vid åtminstone flera tillfällen om mig när jag var och hälsade på dem I deras hem, samt han har vid 2 tillfällen kontaktat Psykolog för att boka in tid åt mig. Vad för sorts logik och tankesätt han tänker med har blivit mer och mer svårbegripligt med åren. Han skyller på mig för att han sedan gör och säger likadant som jag gjort till vår mamma t.ex.. Han kan säga exakt likadana meningar tillbaka till mig som jag sagt flera veckor och t.o.m år tidigare. Tyder det på att han håller på att bli gammal på något sätt och har det enbart med hans ökade ålder och att han blivit 83 år gammal  ? Sånt att hålla reda på sina tankar och antaganden kan vara svårt när man blir ålderdomlig och äldre. Och man får inte vara för hård I omdöme om honom. Det är loggar I smartphones och telefoner numera och varje telefonsamtal registreras och kan läsas av av en enskild individ. De senaste 2 åren har våra föräldrar  ringt ca 500 gånger till mig. 1-2 gånger varje dag har de ringt. Lika mycket som jag ringde på några år till Lars min bror  I slutet av 1999 och en bit in på 2000 talet när jag hade en personlig Kris och genomlevde ett trauma med mitt intellektuella handikapp. Utslaget på samtal per dag blir det 1 samtal om dagen unde 2-3 års tid. Jag skriver och berättar om något jag varit med om. Min bror Lars har ringt 1 gång till mig 1999. Sedan har jag ringt 2 gånger till honom under 2000 talet. Vi har hörts av på epost också några få gånger. Sedan 2005 har vi pratat på telefon 1 gång och då var det jag som ringde honom efter 2013 någon gång. Mellan åren 2006/2007/2008 kom det ca 3000 telefonsamtal s.k. tysta samtal hem till mig när jag bodde på Kungsgatan i Örebro. Jag har idag inte räkningen på exakt hur mycket telefonsamtal det kommit till mig sedan jag skaffade mobiltelefon. Om man har något att säga varann efter det som hänt ?  För en tid sedan några veckor sedan var vår pappa hem till mig. Och av någon anledning kom vi in på samtal om att han påpekade och anklagade mig för att jag ringt till min bror Lars och hans hustru Maria så många gånger som 500 gånger. Jag ville höra av mig ordentligt till dem. I onsdags satte jag mig ner och räknade på hur många gånger de mina föräldrar ringt till mig. Och jag ringde sedan till våra föräldrar I onsdags den 7/12 och påpekade att han suttit hemma hos mig och anklagat mig för att ha ringt min bror Lars 500 gånger under 2-3 års tid. Samtidigt som de själva ringt till mig. Jag påpekade då om han hade någon koll på hur många gånger de ringt till mig de senaste 2 åren ? Jag frågade om han hade någon koll på det. Jag sa att det rörde sig om 500 gånger. Han sa då att jag angrep honom vid det telefonsamtalet , och han förnekade att han suttit hemma hos mig och anklagat mig för att ha ringt 500 gånger till Lars.  “Det har jag aldrig gjort” sa han. På lördag kväll var det ett tv program på tv4 kl 19.30. I det ställdes en fråga till tv tittarna I en textremsa “Har du någon koll på sjöräddningsverkets viktiga arbete?”. Om man inte har det går det att läsa på om det på webben.  Snarlik syntax på fråga som jag ställt några dagar innan till vår pappa. På tal om similariteter I tillvaron. Jag har också ringt till dem våra föräldrar men inte så många gånger som det kommit telefonsamtal till mig. Hålla kontakten kan man ju göra. Finns det människor som inte får några eller väldigt få telefonsamtal hem till sig ? Och jag undrar också hur mycket telefonsamtal det kommer till olika verksamheter och arbetsplatser ? Det är något man kan föreställa sig. Vilket säkert det finns statistik på hos dem. Den mesta administrationen sker genom datorer numera och det finns programvara för statistik. Data och telefoni systemet klarar av en massa kommunikation. Men har vi människor tålamod och ork att hantera all kommunikation mellan människor  ?

20161211

20161220

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.