Man kallade arbetsplats för muppverkstad

En historia ur livet …..Detta har jag varit med om. Jag var på ett arbete 2004/2005 I 10 månader på en örebro kommuns trädgårdsavdelning I karlslund. En anvisad plats av Eva lagerträd på Arbetsförmedlingen I Örebro. Jag har inte ens utbildning för trädgårdsarbete och jobbet innebar användande av trädgårsverktyg. Jag har annan utbildning till ingenjör och dataadministratör. Efter 10 månader på jobbet kom 3 personer till arbetsplats en dag. En person som påstod sig vara Finländare som heter Mikael kallade 2004 svensk arbetsplats och trädgårdsavdelning jag jobbade på I 10 månader för muppverkstad och personalen för muppar. Ni vet tv serien som gick för flera år sedan. Han kanske bara drev och skämtade med oss andra ?? Sen så sa han Håll käften åt arbetskollegorna I arbetsbussen och påstod att något han syftade på skulle man inte berätta för arbetsledare Leif Lans. Vad nu det berörde ? En arbetsledare som heter Leif Lans satt en dag den sommaren i en av arbetsplatsens golfbil och sa när jag gick förbi ”Jag tror det är som du säger Mikael:” …. Vad han nu menade med det ? En annan arbetsledare på trädgårdsavdelning I kommun som heter Tomas Larsson insiunerade att jag jobbat först på detta ställe 2004 och inte innan det menade han. Jag har varit yrkesverksam sedan 1978 !? …. I Januari 2005 kom opåannonserat en handläggare från Arbetsförmedlingen som heter Cecilia Ekenberg , arbetskonsulent på dåvarande sevicecentralen Tomas Roos, och arbetsledare Leif Lans till jobb och informerade mig om att arbetstid skulle ta slut sista januari 2005. Utan att jag fick vara med och fatta beslut om det. Och utan att de informerade om skäl till det. Jag skulle ha kontaktat facket men gjorde inte det av hänsyn mot dem och för att jag var så uppriven av det som hänt att jag valde att hantera detta själv. Jag ville inte anmäla dem för att de skulle kunna få behålla sina jobb. Och Trots att det fanns 12-18 platser där. Året därpå sommaren 2006 jobbade helt andra personer där. En kvinna som jobbade där som heter Carina sa att hon hatade mig och att jag inte fick vara kvar på jobbet. Vad som skett I kuliserna vid sidan om är en obegriplig mystik.?Utan att jag informerades om skäl och förklaring till det och utan att jag fick vara med och medbestämma om det. . Några månader innan hade en man som heter Morgan Henriksson som också jobbade där felaktigt och utan att skämta pekat ut mig och förtalat mig för att ha hoppat I en blomrabatt. Jag hade bara gått förbi blomrabatt på en grusgång!? Om det var det som gjorde att jag inte fick fortsätta på jobbet ?? Det fanns platser på jobbet 12-18 st och sommaren därpå 2005 var det helt andra personer som jobbade där på av AF anvisade platser !? Jag hade gärna fortsatt jobba där då jag trivdes men det fick jag inte av obegriplig mystisk anledning. Ungefär som att komma med I en dålig på Tv sänd dokusåpa….Men livet har gått vidare såhär 12 år senare och det är skillnad på då och idag och jag gör annat idag. Jag har försonats med tanken. Det gör inget att de stängde av mig från jobb fast det var en aningens tråkigt att det blev så. Det var som att komma med I en dålig dokusåpa på TV….. Annat jag varit med om är att en handläggare med invandrar bakgrund på Arbetsförmedlingen I Örebro sa åt mig 2002 “Ni svenskar vill inte arbeta”. Jag har varit yrkeverksam I 32 år sedan 1978 till 2010. Därefter är jag sedan 2013 förtidspensionerad ingenjör. Och går idag några dagar i veckan på en stiftelse och dagverksamhet. Jag är bara en mänsklig människa bland andra och en sticka I mängden.

 

20161207

20161228

 

Taleptox

<+>

cimg3580 cimg3581 cimg3582

cimg1420 cimg1421 cimg2141

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska, Uddafierade Skrifter - Essäer och Brev del II och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.