Människans samlade kunskapsbank

Samtliga handlingar, händelser, tankar och påståenden som gjorts de senaste 2000 åren sedan Jesus Kristus levde och verkade. Går det att föreställa sig en sån omständighet ? Går det att samla all världens samlade kunskaper I ett uttryck och påstående ? Hur ska man uttrycka en utveckling I ett 2000 årigt perspektiv utan att rasera det som byggts upp de senaste 2000 åren ? Går det att se på det förflutna I ett 2000 årigt perspektiv som en röd tråd och enhetlig utveckling ? Eller som en sträcka av enstaka händelser som inträffat då och då ? Kan det finnas de som anser att ett hänvisande till det förflutna för händelser idag är att rasera ett 2000 årigt utvecklande av tillvaron ? Utgör detta utvecklande människans samlade kunkapsbank ? Olika betydelser som samlats I böcker och numera sedan 1900 talet också I fotografisk bild och video film.  Vad finns det för gott kvar att säga om oss människor ? I vardagen gör människor en massa påståenden och fattar en massa beslut I varje föreställbar tidsenhet. Finns det någon överhuvudtaget som håller måttet vid en närmare granskning utifrån de som anser att deras maktbegär och beslutsfattande ska gälla ? En kvinna och dåvarande verksamhetschef som heter Annika Lyttbacka sa när jag ringde till henne för att informera om att jag ville vara skriven I arbetssökande program hos AF, och undrade över ett beslut handläggare Eva Lagerträd på AF fattat om att stänga av mig och återkalla inkomst och sysselsättning , “Vi bestämmer det” sa hon. Hon sa sedan “Vi kan inte hjälpa dig något mer nu” när jag frågade om en handläggare som fatta beslut om att återkalla mitt deltagande I program tjänade tillräckligt sa Annika Lyttbacka “Jag ringer Polisen” …. Ett behov av att vara den som bestämmer över andras inkomst och sysselsättning samtidigt som att om andra kommer med synpunkter på beslutsfattande sker det en polisanmälan från vederbörande ? Kan det klassas som goda arbetsledaregenskaper att säga sig vilja ringa till polisen på en sån fråga ?  Eller rör det sig om maktberusning och en dömande egenskap I efterhand ? Är det av maktlöshet en person ringer till Polisen när en annan person har en frågeställning den vill disskutera ? Varför ville hon ringa Polisen på en sån fråga ? Varifrån kommer behovet av att ge igen på andra flera år senare och ställa till svårigheter för andra människor ? Jag hade synpunkt att komma med på en kurs jag gick 2003 och kursanordnare Elisabeth Eriksson sa “Då kanske det kan bli problem för dig” som svar på det jag sagt. Nämeligen jag påstod att de som anordnade kursen tjänade pengar på oss genom att anordna kurs och vara anlitade av AF fast vi som gick på kursen var arbetslösa. Detta sa jag i samband med att jag ställdes till svars för mitt tidigare yrkes och utbildningsliv som jag var anmodad att redogöra för på kursen. fast jagredan redogjort för den hos AF. . Och hon menade på att de var tvungna att söka i våra förflutna yrkesliv för att potentiella arbetsgivare skulle betala ut lön till presumtiva arbetstagare. Vi var anmodade att redogöra för våra cv på kursen.  Elisabeth Eriksson påstod också att jag varit orättvis tyckte hon i min frågeställning. När jag betalar för mig i affärer frågar inte jag om cv, betyg och andra handlingar i t.ex. affärer , där är det jag som får legitimera mig för att få betala för mig för de varor och tjänster jag inhandlar !? . Detta så vanligt förekommande att söka revansch för tidigare händelser I det förflutna ? En person som gick på kursen satt och pratade om revansch för det förflutna. Att i efterhand komma med likadant beteende tillbaka som andra gjort för en 20-30 år sedan !? Förekommer sånt ?   Föds människan som en intelligent varelse som ett oskrivet blad utan andra empiriska egenskaper ? Eller föds människan I konjuktion med tidigare generationer I ett evolutionistiskt och deterministiskt genetiskt  perspektiv ? Har denna frågeställning någon korrekthet i sig ? En vän till mig som heter Jakob Sverker hade som devis på 90 talet, om han kommer ihåg det, att värdera sig själv som en ödmjukhetens hjälte som var ute efter att fatta beslut om andra människor utifrån hur de tänker och att göra andra bättre respektive sämre som människor som måttstock på de beslut han fattade om andra människors värde. Hur han värderade sig själv framgick klart och tydligt av ett påstående han gjorde “Jag har alltid sett på mig själv som en hjälte”.  Om mig sa han att han uppfattade mig som cynisk och att han tyckte att jag var för snäll. En kvinna som heter Anne Jansson sa till Jakob Sverker att det var många kollegor på dagtid jobbet som tyckte att jag var elak. Ett sannerligen mångtydig ämne. Jag har ännu ej idag någon aning vad jag gjort dessa personer för att de skulle ha såna åsikter om mig. På den tiden på 90 talet sa Jakob Sverker “man tänker som man ser ut” . En utseendefixering hos honom som devis vid fastställande av vad för orsak som styr hur en människas tankar är formade. Jag tror det finns lika många sätt som styr hur människor tänker som det finns mängd med människor. Var och en går omrking I sin egen värld och verklighet som I vuxen ålder också inbegriper empiriska mått och livserfarenheter som en människa bär på för hur en människa tänker. I vuxen ålder och på ålderns höst är inte en människa ett oskrivet blad längre, som jag anser att människor är när de föds.

20161012

20170101

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.