Relativ devis för tänkande I relation till verkligheten

Det är ett känt faktum att människor tänker väldigt olika. En del av oss har en tendens att stipulera deviser för hur vi bör tänka I relation till oss själva, andra och verkligheten. Vi matas dagligen ifrån media, tidningar, radio och tv och numera också från webbsidor på internet med en del som planterar sina högst personliga deviser för hur vi bör leva. Våra ideal lyser igenom när vi gör så.  En kompis till mig som heter Jakob Sverker sa på 90 talet att det handlar om ett “Förutsätningslöst ifrågasättande av förutsättningarna” , men stämmer det ?  Hade han rätt vår käre Jakob Sverker ? Om det är korrekt enligt ett sant perspektiv I hur man bör förhålla sig till verkligehten , för ja det handlar om att han stipulerar ett ideal med den satsen, vad blir det då kvar att prata om och ha för en uppfattning om sig , andra och verkligheten ? En tillvaro som saknar förutsättningar och är förutsättningslös ? Vad innebär det I praktiken för våra tankar ? Innebär det inte en massa tomhet bara ? Ett vakuum utan förutsättningar och innehåll ? I en låt som heter Don´t talk to strangers från 1983 sjunger Ronny James Dio (RIP 1942-2010)  att man inte ska prata med främlingar för de vill bara andra illa !? Men hade han rätt vår käre Dio , ska man inte prata med främlingar ??? Jag undrar om han verkligen hade rätt ?? Eller var han ironisk med sitt Don´t talk to strangers ? Och vem är främling ? Jag tänker på låten People are Strange med the Doors…..Han sjumger att Folk är konstiga när du är en främling. Stämmer det ? Hade han rätt Jim Morrison ? Eller är det en ytlig skev falsk eller ytlig bild av hur det förhåller sig ? Till mig sa en kvinna en gång I tiden att jag var som hon tyckte “en mycket konstig kille”. Jag känner mig inte som en främling eller särskilt konstig. Men ändå pratade hon till mig. Jag är en mycket unik udda personlighet anser jag. Vi har var och en vår stil. Jag tror på en Kristen relativism och vad det innebär är mycket relativt I relation till kristna värderingar vi idag har kännedom om. Och jag undrar har jag rätt eller är det en sann devis för vad som bör vara bra att tro på ?? Eller är det också relativt ? Det är en intrikat och spektakulär fråga det.

20170115

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.