Igenkänd av en kvinna I Finland

På kvällen tittade jag på ett tv program på svt2 kl 18 som hette Finska segrar. Med I programmet var en sverigefinsk innebandyspelare och tränare som bor I trollhättan som heter Jani Veteläinen och en annan sverigefinsk innebandyspeare som heter Mika Kohonen som spelar I Helsingborg idag 2017. Du vet Han har spelat i Balrog och Storvreta också i svenska superligan. Mika gav bort en klubba han spelat vm final med till jani, och pratade om det han åstadkommit och att det var mycket fans på arenan när de vann vm guld åt finland. Jag tänkte på att jag har inga fans men jag är inte fan heller åt någon. Jag nöjer mig med att vara en ödmjuk människa och sticka I mängden. Undrar hur det känns att vara ifrån Finland men bo, jobba och spela innebandy  I sverige  och vara tvåspråkig ?? Vad innebär det för dessa personer existensiellt att pendla mellan 2 länder ? Det bor mycket människor I sverige sedan lång tid tillbaka med anknytning till finland. Jag har också spelat innebandy mellan 1983 till 1997 I 14 år och säsonger, och när jag spelade i Kfum Örebro på 80 talet mötit många skickliga kompetenta spelare med finsk bakgrund ifrån t.ex. Lockerud och Strandgården I Mariestad. Spelare som Esa Karjalainen och Keijo Pollari i IBK Lockerud. Jag har funderat på om några av dem hatade att möta mig? Jag var back och försvarsspelare. Det finns en skillnad på dem och mig, jag skulle inte kunna tänka mig att flytta ifrån Sverige till t.ex. Finland för att jobba och bo där. Jag stannar kvar i vårat land sverige. Jag har varit I Finland flera gånger. Men som turist.  Jag minns när jag åkte dit på en ledig helg till ÅBO 1999 tror jag det var, då åkte jag ut på landsbygden med buss en bit utanför stan till en sporthall för att koppla av och se på innebandy match. När jag köpt en fika gick jag och satte mig på läktaren , då satt det några kvinnor där och den ena sa på Svenska med finsk brytning, hon måste ha känt igen mig av något skäl, “Vad gör du här ?” sa hon igenkännande och ifrågasättande ….. ”Tittar på innebandy” sa jag. Vad trodde hon att jag var där för ? För hennes skull ? En del kvinnor tror att allt I deras tillvaro kretsar kring dem. Några av Dem kanske önskar och gör det också åtminstone ? Men jag var där för att koppla av och se på innebandy. Henne hade jag inte träffat förut och jag kände inte igen just henne. Men jag skriver om det här som något som hänt för att inte förneka henne. Hon är också någon. Säg mig någon som inte är någon ?? Sånt kan livet vara. Jag mår bra idag och har haft en bra söndag. Till en annan gång ha det gott.

20170122

20170123

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.