Om en enkät från Region Län, SCB och Enkätfabriken

Jag vill börja med att tacka för att några hört av sig med några frågor I ett brev. Dessa tre verksamheter kartlägger några utvalda medborgare med enkätfrågor av ganska ingående och personligt och privat innehåll. Det anlände ett brev hem till mig igår den 2/3 med information om en enkätundersökning Liv och hälsa 2017 som påstods att den utfördes I samarbete mellan Region Län, SCB och företaget Enkätfabriken. Det var en ganska omfattande enkät på mer eller mindre än ungefär 45 sidor med utfrågning om en hel del personliga och privata ämnesområden som liv, hälsa, privat ekonomi, mående , levnadsvillkor, vardagsrutiner, narkotika, alkohol, sexualitet etc….. Jag valde att ta mitt egna ansvar I detta och besvarade frågorna. Det tog en hel timme att svara på frågorna. Jag avser inte att anmäla de som skickat ut detta med en anmälan till Polisen. Det bjuder jag helt gratis på inom ram för deras verksamhet. Men jag tycker det är ganska svårt att få en sån enkät som skickas ut med en så personlig utfrågning till några medborgare som man inte beställt själv. Men det är inget problem direkt. Jag svarade på enkäten. Om man ska skriva något som pekar på något positivt med en sån enkät är det att den gör att man får tänka till något om de svar som man frågas om. Samt det har varit en tendens under de senaste åren att skicka ut mycket enkäter för att hänge sig åt ett intensivt studerande av tillvaron. Vad ska svaren användas till t.e.x ? Kan svaren missbrukas av någon part på något sätt ? Kan det bli försämringar med anledning av denna enkät ? Kan inte de som ska ta del av detta Klara av att fatta beslut I sitt jobb och vardag själva ändå utan att det sker en enkätundersökning ?  En hel del av frågorna var typiska myndighetsfrågor med inslag av polisiär förhörs och utfrågnings ton , det kunde skönjas en nästan anklagande ton I en del av frågorna. Jag är en förtidspensionerad ingenjör med några handikapp och dels ett intellektuellt handikapp som gör att jag har en del svårigheter att fungera I samhälleliga omständigheter. Jag tycker det var mycket svårt att besvara denna enkät. Jag har fått så mycket enkäter de närmsta åren, sannolikt en 20 st enkäter från olika verksamheter,  och det tär på ens sinne att behöva anstränga sig att besvara på dem. Jag har dessutom fått ca 100 000 epost de senaste 19 åren sedan jag började med dator och internet  – vilket gör ca 17-18 epost om dagen hem till mig I 19 års tid. Dels för att man inte är insatt I var ens svar hamnar och hos vem och vilka och vilka konsekvenser det blir av en sån enkätundersökning. För 5 år sedan 2012 skickade jag en del brev, och epost till några personer som jag haft en kontakt med I jobb, bostad och andra omständigheter som själva kontaktat mig via telefon, brev, epost etc…. Jag skickade dels några frågor I ett enkätbrev till dem för att undersöka deras inställning I en del frågor. Av dem var det inte en enda som hörde av sig med svar på mina frågor. Istället blev jag anmäld till Polisen för och åtalad I domstol för ofredande av 11 personer av dem. Jag satt dessutom häktad I fängelse I 4 månader med anledning av att några anmält mig till Polisen för att jag skickat dessa sketna brev och epost. Samt jag blev bötesbelagd med 55 000 kr till 8 av dem I skadestånd för några sketna brev och epost. Jag blev försatt I skuld, och jag hade redan innan det andra ekonomiska skulder. Vad är det som gör att en del personer kan själva kontakta och skicka ut enkäter till privata medborgare utan att det sker en anmälan av dem medans andra personer får polisanmälan på sig för några sketna brev och epost ? Finns det någon där som har en rimlig och resonlig förklaring till detta och varför det råder en så ojämnlik relation I vårat samhälle mellan offentlig verksamhet och det privata livet ?? Skriv gärna ett besked och förklaring av och om denna absurda relation jag varit med om.

 

20170303

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.