Mannen som trodde att han var solen

En bild av Gud. Om man får föra en dialog och prata med Gud !? Ett fotografi av Dio ! Finns idag trots att det inte finns några sparade bilder av Gud ! I en antologi av och om Ronny James Dio. Detta är en kortare satirisk essä om Ronny James Dio och en ingivelse att tänka något på konceptet GUD, eller som han egentligen hette Ronald James Padavona, mannen som I en låt med rockgruppen Rainbow “The man on the silver mountain” från 1975 sjöng att han var solen och att inte någon kunde få honom att sluta brinna. Han föddes I usa 10 juli 1942 av italienska föräldrar och gick bort alldeles för tidigt I sitt liv I cancer endast 68 år gammal 16 maj 2010. Den 16 maj 2010 när hans medvetande slocknade slutade Ronny James Dios själ att brinna I detta jordiska liv. Ingen kunde stoppa honom från att få ett evigt liv. Men cancern stoppade hans brinnande I detta jordiska liv. En tanke på en fruktan för sjukdoms misär infinner sig.  Men han kommer sannolikt inte att bli bortglömd I livet efteråt. Hans musikaliska verk kommer inte sluta att verka och inte bli bortglömt för lång tid framöver. Musiken lever vidare. Och det är ett enormt musikaliskt verk och arv han lämnar efter sig. Men kommer han att brinna för oss I detta liv efteråt ? Han står numera som staty I Kavarna I östra Bulgarien och en staty av sten kan inte brinna upp. Hur gammal kan en staty I sten bli ? Det får framtiden utvisa för de som lever då. Han medverkade på ungefär 21 st skivor med 6 olika gruppkonstellationer. Och han trodde att han var solen som inte kunde stoppas från att brinna. Idag vet vi genom vetenskapliga rön att solen har en begränsad livslängd på ungefär 14 miljarder år och sedan kommer solen att sluta att brinna. Och så kommer också Ronny James Dio att göra, sluta brinna, vilket han gjorde I det jordiska livet som en levande människa den 16 maj 2010. Han var naturligtvis Inte solen med stort S , fast han sjöng och trodde det. Det var hans sanning om sig han förmedlade I en metaphor att han kallade sig och tyckte att han var solen. Vår sol ett centrum I vårat solsystem. Någon gång mellan 1970 till 1975 , ingen förutom han själv vet sannolikt säkert när, började han kalla sig DIO I efternamn. Att han tog namnet Dio är ett obegripligt mysterium, DIO som är det italienska ordet för GUD säger en del om hans självuppfattning, Det I samband med att han trodde sig vara solen ger vid handen att han måste haft en ytterst modig och ödmjuk uppfattning om sig själv.  Kan han ha lidit av storhetsvansinne eller annan psykiatrisk diagnos ? Finns det några som är insatta I det ? Hade han gått I terapi hos psykolog eller psykiatriker t.ex. och talat ut om sin uppfattning ? Eller rörde det sig om ett ironiskt humoristiskt skämt från hans sida ? Där han på ett alltför mänskligt sätt kallade sig DIO och drev med publiken ? Mannen som trodde att han var solen som kallade sig GUD som inte kunde sluta brinna har nu idag för 7 år sedan 2010 slutat brinna I det jordiska livet som en livslevande människa !? Varför började han kalla sig DIO ? Är det ett mysterium som vi inte kommer att få ett svar på eller finns det något skrivit eller uttalat av honom själv om skäl till att han började kalla sig DIO ? Trodde han sig vara både solen och GUD inkarnerad ? Ja, Herre Gud ! Människor som trott sig vara GUD eller som GUD har det sannolikt funnits en hel del utav I vår mänskliga historia. Att inbilla sig en sån omständighet att tro sig vara GUD hör till något av det mänskligaste vi kan föreställa sig förutom att I sig vara människa förståss.  Men vad skulle den första urguden GUD ha ansett om det ? För det är möjligt att tro att det en gång i tiden verkligen funnits ett väsen som hette eller kallades Gud som finns beskrivet senare i biblisk text. Vad är det för ett tecken på för sorts psykiatrisk diagnos att tro sig vara GUD men flera tusen år senare än när den första urguden GUD fanns och existerade ? Eller var det ett humoristiskt skämt från hans sida ? Eller hade han andra ambitioner mer djupsinniga, sofistikerade, symboliska och metaforiska med att kalla sig DIO ? Finns GUD idag som annat än som en mytologisk föreställning I våra medvetanden från det förflutna ? En Gud som ingen kan se för det finns inga bilder sparade på honom. En osynlig, immanent och transcendent GUD vi inte kan förhålla oss närma till. Men tänka på Gud går alldeles utmärkt. En del av oss tänker ständigt på konceptet GUD I våra medvetanden varje dag. Det räcker med att vi relaterar till vår moral och etik om rätt och fel I något sammanhang för att vi ska tänka och ägna en tanke åt GUD. Skapade Gud oss människor, världen, solen och allt I universum ? En del tror det, andra inte, en del har numera mer tvivel på det än förr. Och sätter vetenskaplig förklaring av alltings begynnelse och uppkomst. Det ena behöver inte utesluta det andra. Det räcker med att ägna en tanke åt verkligheten, världen och universum för att man ska tänka på GUD. GUD som uppfann och skapade reglerna och budorden och vi är bara blott ödmjuka följeslagare till honom på den långa eviga färden in I universums mysteriska outforskade enorma universvida område. R.I.P Ronny James Dio !

20170313

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.