Bestraffandets budbärare

 

 

 

 

 

 

 

Det kom en inplastad lapp i min brevlåda för en tid sedan. För något mer än en månad sedan. Fredagen den 10/3  Med titel ”Till dej…..” , utan avsändares namn och utan mottagares namn. Innehållet var sannolikt riktat till en läsare personligen och det var flera citat ur bibeln på den inplastade lappen. Tack för att denne hörde av sig till mig. Vad för person som varit till min brevlåda och lagt på lappen är för mig okänt. Den bestod av 2 sidor med text på båda sidorna.  Läs lappen själv. Med en del annan text också och några tecknade figurer med påståenden om när det fanns tid till att tänka på Gud. I postlåda kom det ett anslag den 10/3 inplastat med religiöst innehåll. Utan porto och utan avsändare eller mottagares namn. Jag tar mig möjligheten att anse att skäl till att det är pålagt på brevlåda på sånt sätt utan avsändare är för att avsändare inte vill och önskar att kunna bli spårad. En person som sannolikt vill att den händelsen ska vara utförd av okänd avsändare. Annars hade denne kunnat skickat ett brev med lappen i med avsändare påskriven och porto betalt. Sannolikt finns det några som trots det är insatta i och har sett detta vad för person det är som velat framföra detta meddelande. Det var förmaningar och hänvisningar till bibeltexter om att tro på vår herre Jesus Kristus som frälsare. Samt att tänka på Gud. Och med påstående att alla människor är syndare och att all synd måste bestraffas !? En uppmaning på lappen i min brevlåda att idka bestraffning av synd. Samt att Jesus Kristus tagit det straffet på sig en gång i tiden för länge sedan. För en 2000 år sedan. Vad för person kan ha lagt den lappen i min brevlåda ? En bestraffandets budbärare som lagt den på min brevlåda ? Jag bor en bit ut på landet ca en mil utanför närmsta stad och det är en bit att åka till mig. Om det inte är så att en människa som jobbar vid en verksamhet med bil som har lagt på lappen i samband med att de körde rundan hit ut på landet ? Annat tänkbart alternativ är att det är en granne som bor i närheten som lagt på lappen i min brevlåda ? Jag läste igenom lappen och begrundade innehållet. Det är ett innehåll med text i lapp som får en att tänka till något extra på vad man håller på med och vad man funderar på. Åtminstone hade lappen den effekten på mig. För att nämna en positiv aspekt på att få ett sånt brev i postlådan. Det fanns också några frågor på lappen som t.ex. var läsaren av lappen vill tillbringa sin tid i evigheten och när läsaren har tid etc ? Kan man säga att den som delat ut lappen är en bestraffandets budbärare ? Om det är så att denne anser att vi är syndare allihopa och att all synd måste bestrafffas ? Men hur ska det ske ? Vänta !! Men människor är så oliktänkande med många olika referenspunkter.  Och människor tänker så olika. Trots att vi är lika i många andra avseenden. Kan man inte föreställa sig en tillvaro som bygger på en frånvaro av ökat straffberoende ? Ett humant mänskligt straffbeteende ? För att det är straff nog att födas till denna värld som den är beskaffad till innehåll och händelser ? Jag tänker på det som Milan Kundera skrev om i sin essä Romankonsten om det som Franz Kafka skrev om ett straff som söker en skuld ? Bestraffandets budbärare och en oskuldens representant som söker ett straff med förtäckta hot i andra ? Kan en sån budbärare kallas uppviglare och upprorsman som en 2000 år försent raderar ut 2000 år av utveckling med ett sånt budskap  ? Jag tänker på Gud, och vär herre Jesus Kristus som tog på sig straffet för våra synder. Vad är synd ? Tänker vi t.ex. på de sju dödssynderna då ? Religion ett begrepp som betyder Gudstro. Ett mildare klimat med minskad blodspillan, minskat våld och en human straffmetodik som bygger på allmän mänskliga värdegrunder måste vara önskvärt. Bestraffande av all synd låter så grymt. Ett bättre liv vi kan leva då. Ett liv i evighet vad innebär det ? Jag lider av åldrandets ok. Och Insikten i att man inte blir yngre och att man är dödlig. Jag blev frälst och fick upprättelse 1998. Vad händer när vi går bort ? Hur blir det då ? Lev väl och var hänsynsfull med dig själv och andra. Avskaffa det grymma dödsstraffet är min uppmaning till läsare av denna blogg.

 

20170404

20170420

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.