Mängd med ökat antal inkommande samtal

Mellan 1989 till 1999 jobbade jag i Kommunal hemtjänst som fattigt vårdbiträde och telefonjour operatör. Förutom de 2 åren 1996 och 1997/98 då jag studerade till datoradministratör på en komvux utbildning. Med en lärare som hette Viktor Lukinius och Linus von Schantz, samt ett antal andra vuxna studiekamrater. En dag efter att jag gått på kurs några månader anlände det ett epost till mig på skolan som var ifrån min bror Lars. Han hade fått tag i min epostadress till skoldatorn av min pappa som jag lämnat epost till för att han skulle kunna hålla kontakten med mig. Jag hade ingen mobiltelefon på den tiden. Min bror skrev ett som jag uppfattade det cyniskt innehåll i epostet om att han skrev ”jag sitter här på denna gudsförgätna plats och ruttnar bort. och bidar min tid inför den stora resan”. Det var alldeles innan han skulle åka på semester tror jag till Filipinerna. Vad var syftet med det ? Varför skrev han så ? Jag uppfattade det som att han hade fått reda på att jag börjat på en komvuxutbildning och han tålde inte att jag gjort det. Men varför då ? Efter det epostet anlänt till mig ändrades klimatet i klassrummet. Vad berodde det på ? Hade annan person läst det epostet och läst in något annat i det epostet ? Jobbet som operatör var i telefonjour året efteråt och ett vikariat mellan 1998 till 1999 under 18 månader. Mellan dessa år 1989 till 1996 hade vi varierande från vecka till vecka ca 10-20-25 besök per arbetsdag/kväll i hemtjänsten och 2-3 larm på personsökare per arbetspass. Mellan åren 1998 till 1999 under 18 månader kom det ca 43 200 inkommande samtal , telefon och trygghets larm, till telefonjouren. Det gjorde ca 120 samtal per arbetspass om 8 timmar och på och per en arbetande person. Vilket i genomsnitt blev 15 inkommande samtal per timme. Samtidigt parallellt har det kommit mellan åren 1998 till 2017 ca 100 000 epost hem till mig och ca 5000 telefonsamtal till min privata telefon. Det gör sammanlagt ca 150 000 samtal jag behandlat inkommade till mig under dessa år. Det gör ett snitt på ca 22 st ärenden och samtal per dag utslaget på 19 år. Förr om åren före 1998 och innan internet abonnemang för gemene man och webbsidor fanns och det enbart fanns fast telefoni nät kom det inte alls så mycket samtal. Högst några samtal i veckan. Denna ökning i mängd samtal har inträffat efter 1998 och en bit in på 2000 talet. Jag har också hört av mig och skickat epost och ringt telefonsamtal till andra men inte alls så mycket. Trots det att jag besvarade 120 samtal per arbetspass blev jag av en föreståndare vid namn Catarina Ehrenstråle hösten 1999 beskylld och anklagad för att inte klara av att ta ett ansvar på arbetsplatsen !? Vad berodde det på ? Hade jag blivit förtalad av några andra som jag tror och befarar att jag blev ? Varför dög inte mitt beteende och uppträdande på jobbet ? Vad var det som gjorde att jag ansågs ha varit oansvarig ? Det blev jag inte informerade om skäl till. I början av 90 talet dvs ca 8-9 år före jobbet i telefonjouren var det en annan person som hette Jakob Sverker som anklagade mig för att ha varit oansvarig !? Han beskyllde dessutom mig för att bära på som han uttryckte det ”Fel sorts skuld”. Hur ska man sammanfatta denna ökande mängd med inkommande samtal som inträffat efter 1998 till i år 2017 ? Den oerhörda betydelse telefonnätet, internet och datorer haft och har för en fortsatt utveckling och förändring av intermänskliga relationer och ekonomisk tillväxt ? Den mesta delen 90 % av telefonsamtal och epost som kommer idag hem till mig är ifrån företag eller annan verksamhet. Ytterst få samtal och epost kommer ifrån kvinna, kompisar, privatpersoner eller andra vänner. Vad beror det på ? Har vi yrkesfierats så i våra kontakter att vi inte längre håller kontakten med varann kompisar emellan ? Kan man kalla detta för det ökande yrkeslivets hegemoni ? Att mer och mer nuförtiden handlar om våra yrkesroller i våra relationer till varann ? Att vi ägnar sig åt olika yrkesroller och att vi ägnar oss åt yrkesrepresentation i daglig tillvaro mer än förr ? Vad som hör till detta är också att jag blev anklagad 2012 för att ha skickat mycket epost och ringt ut ifrån min hemtelefon av dels handläggare på arbetsförmedlingen, släktingar, en bokonsulent, en advokat, åklagare, några grannar,  och några människor vid Polisen. Jag blev också åtalad i domstol 2012 av 11 personer efter att jag blivit och blev anmäld 22 gånger mellan åren 1998 till 2012 för brevskickande och telefonsamtal och en del annat. Den som läser detta har denne en rimlig förklaring till det absurda jag varit med om att jag får så mycket kommunikation till mig medans jag blev anmäld för en mycket mindre antal kommunikation skickad till andra ? Hör gärna av dig och berätta något om hur du har det och har haft det, och vad du anser om det jag skrivit om och varit med om.

20170531

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.