Bankid integrerad i operativsystemet

Skulle det vara möjligt tekniskt sett att integrera en bankid funktion i operativsystemet windows eller linux ? Eller andra operativsystem med för den delen för att också ägna dem en tanke ?? Kopplat till mobiltelefon ? Vad krävs tekniskt sett och programmeringsrelaterat  sett för att det skulle kunna bli en reell möjlighet ? Det skulle krävas en internetuppkoppling för att köra en del funktioner i operativssystemet som t.ex. webbläsare, webbserver och epost funktioner och för att kunna koppla detta till en bankid funktion. Samtliga funktioner i operativsystemet relaterat till internet skulle vara kopplad till en bankid funktion vilket skulle förbättra säkerhetsaspekt på internet användande. Men är det möjligt ? Finns det några betänkligheter och svårigheter med att skapa en sån funktion ?Och är det en önskvärd funktion och idé som utvecklare skulle vilja anamma ?

20170630

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.