Böckernas och videofilmens fortsatta existens

Hur ser böckernas, pappersboken och e-bokens, och videofilmens fortsatta och framtida existens ut ?? Går de att kombinera ? vad kommer hända med det skrivna och tryckta ordet i denna era som mycket handlar om bildens och videofilmens århundrade ?? Kan de existera parallellt bredvid varandra ? Vilket de ju idag gör.  Eller ingå i en symbios med gemensamma kulturella nämnare ?  Vad har pappersboken för framtid ? Hur stor plats har videofilmen med rörliga bilder intagit i dagens mediala tillvaro sedan den uppfanns i slutet av 1880 talet ? Med ca 125-130 år som den existerat och ständigt utvecklats. Behövs båda konstformerna ? Är de verkligen i ett motsatsförhållande utan gemensam relation och nämnare ? Hur kommer framtiden för pappersboken att se ut ? Vilket är svårare än man kan tro att sia och förutspå !? Kommer e-boken att ta över den vanliga gamla pappersboksformen ? Håller pappersboken på att minskas och marginaliseras i antal publicerade alster ? Det publiceras sannolikt med de senaste egenutgivningsformerna skriv ut på begäran (print on demand) mer böcker idag än någonsin tidigare. Till det kommer också utvecklingen av e-boken vilket har mycket kvar att åstadkomma i utveckling innan den tar över helt i relation till pappersboken. Om den gör det ? Vad händer med biblioteken i olika städer i dess gamla form med böcker i en bokhylla om pappersboken minskar med tiden i antal publicerade och tryckta alster ? Frågor som inte är helt enkla men komplicerade att besvara. Vilket också är bra att det är komplicerat och betingat med svårigheter tycker jag. Kommer det att utvecklas digitala bibliotek i kommunens tjänst som kan tänkas ersätta eller få mer betydelse i relation till de tryckta böckernas bibliotek ? Jag är inte helt säker på hur framtiden inom detta område kommer gestalta sig, det är flera faktorer och aktörer som spelar in och framtidens utformning för böcker och videofilm är mer relativa än bergsäkra. Sannolikt kommer de båda att finnas kvar under mycket lång tid men i vilka former ?? Kommer det några nya mediala uppfinningar t.e.x som kan tänkas utmana boken och videofilmens användning och existens ?

20170630

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.