Kära Frukostätare !

Har du fått någon frukost idag ? …… När åt du dig mätt senast ? Har du gått hungrig en hel dag något på sistone ? Hur ofta får du äta dig mätt ?  Tjänar du tillräckligt numera för att klara av livet idag ? Anser du dig idag numera vara en rik eller fattig person ? Längtar du efter att bli rik ? Har vi haft det bara bra i våra liv i det förflutna ? Hade du en svår barndom ? Hur var den egentligen mer nyanserat beskriven ? Vad minns du från din barndom ? Vad har du uträttat i ditt liv som du vill bli ihågkommen för ? Vad anser du om att ingen människa väljer vem eller var den föds till ? Jag åt frukost idag. Numera äter jag mig mätt varje dag i veckan. Men det har funnits tidpunkter i mitt förflutna då jag inte åt mig mätt en del dagar. Jag hade en mycket svår barndom. Under delar av 90 talet hade jag knappt inte ens råd att köpa mat i slutet av en del månader. Trots att jag hade jobb och en minimal inkomst. Varje människa bär på sin stil och sin historia. Så ta ditt ansvar för dig och din uppfattning. Jag kommer ihåg när min bror Lars sa åt mig att ”Sen så ger du faan i att svara också”, i ett epost för en tid sedan hade han ändrat på sig då skrev han att han inte svarade på en del av eposten jag skickat till honom, vilka epost svarar han inte på ? De som han anser vara sig likgiltig till eller som ter sig som för svåra, konstiga,  eller tråkiga ?  Han har också sagt följande meningar om mig till sin fru maria sa han ”Sen kan han få sitta där han sitter och fundera på sin roll” och till mig sa han ”Du blir aldrig av med dina speglar”. Vad han nu menade med det ? Jag tror det är en föreställning om det med speglar han inte själv myntat, utan den kommer ifrån en författare som heter Milan Kundera ifrån en roman som utgavs 1973, och i sverige 1976, och som heter Livet är någon annanstans. Jag skrev till min bror för en tids sedan med en del frågor bl.a. om hur han röstar politiskt och ett önskemål om att han skulle skriva och berätta något om sig själv som han inte svarat på …….. Svarar han på detta inlägg ? Kommer han att överhuvudtaget läsa vad jag skrivit i denna essä ?? En Jakob Sverker dömde ut hela mitt förflutna genom att till mig påstå följande mening i början på 1990 talet ”Har inte du varit lite oansvarig?” Han sa senare en 10 år efteråt när jag undrade vad han menade att han haft svårt att skilja på sin fantasi och verkligheten. En annan person som inriktade sig på mig med åsikt om att hon ansåg att jag uppvisat bristande ansvar var en föreståndare i Uppsala Kommun  som hette Catarina Ehrenstråle som 1999, dvs en 9 år senare efter att Jakob Sverker anklagat mig för att ha varit oansvarig, sa hon om åt mig i samtal jag åhörde om tredje person ”Han var tydligen inte beredd att ta ett ansvar!?”. Trots att jag åkte och jobbat efter schema i kommun i 10 års tid och det senaste året efter att hon sagt så svarade jag på 120 inkommande samtal per arbetspass. Men det är ett populärt fenomen och särskilt i den tid som är nu, att se det som ett allvarligt fel att en person anses vara oansvarig. Har det med moral att göra ? De som pekar ut andra för att vara oansvarig är de som särskilt är ansvariga för detta. !? …….. Vår pappa – min och min brors för att tänka på honom också – sa åt mig ifrågasättande för flera år sedan ”Tycker du att du är ansvarig mot oss?” Idag tror jag han glömt det att han sa så till mig.  Vad beror det på att vi har så mångtydiga och olika uppfattning och åsikter om varann när vi egentligen skulle klara av att hantera våra relationer utan att dessa påhittade ogrundade inbillade anklagelser om oansvar infann sig ?? Varför har en del sånt behov av att uppfatta en del andra som oansvariga ? Vad är det för ideal och värderingar dessa personer går omkring och bär på ?? Hurdan tankestil har dessa personer som uppfattat mig som en oansvarig person, fast jag varit en mycket ansvarskännande människa ända sedan minst 1978 då jag började jobba i Konsum ?? Vad beror det på att en del människor går omrking och känner sig ansvariga för minsta lilla dammkorn ? Hur pass troligt är det att jag i det förflutna blivit felaktigt och falskt förtalad av några andra ? Upprepar sig sånt här eller sker det en ständig förändring ?  Kan man säga att de personerna som förtalat mig saknar en sann verklighetsuppfattning ? Eller gör de det enbart för att ställa till det och sabotera för andra ? Hur pass vanligt är det med mytomani och hämnde vedergällningar idag i våra liv ? Vad beror det på att en del människor har ett inre behov av att skylla ifrån sig på andra ? Och komma med ogrundade inbillade anklagelser och påhittade klagomål ? Hur pass ansvariga är vi människor för att en del människor bryter ihop och samman i sitt inre ? Varför kan en person bryta ihop i sitt inre när verkligheten tränger sig på ? Vad innebär det att en person blir dömd för brott för sånt som är fiktivt och påhittat ? Hur kommer det sig att en del personer ser på en del andra som anonyma gärningsmän som skall bearbetas och ställas till svars ? Stämmer det att så är fallet ? Det finns mycket att fundera på som är knutet till erfarenheter och livet samt döden. Det är en möjlighet att man inte behöver gå omkring och känna sig tom, och heller inte behöver anklaga andra lite hur som helst utan mer konkreta bevis i olika spörsmål. Blir vi beskyllda och anklagade ändå hur vi än beter oss ?? Det finns det andra som är experter på i vårat ställe. Vi människor som är mänskliga av oss, som andra har till för att ha andra att skylla på, räcker det om vi är resonliga med en vuxen moral.

 

20170716

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.