Lagstadga om obligatoriskt TV team

Lagstadga om att tv team ska vara med vid vräkning och handräckning från Polis. Uppmaning och konstruktiv idé till vårat land Sverige. För säkerhet och trygghet för samtliga inblandade parter. Forskning och undersökning har visat att människor beter sig annorlunda och till det bättre, åtminstone en del av oss, om det finns visshet om att det dokumenteras och filmas och är kameror med vid en händelse. Det ger också möjlighet att på ett bättre sätt kunna utreda och undersöka vad som hänt om det finns dokumenterat vad som hände vid ett enskilt tillfälle. Jag har egen erfarenhet av att ha blivit ganska hårt och brutalt behandlad vid en vräkning från bostad och jag hade gärna sett att det fanns inspelat på film det som inträffade. För att kunna få en upprättelse för det som inträffade. Och som bevis vid den rättegång jag senare var med om. Det skedde dessutom falska påståenden i en rapport om mitt beteende där jag beskylldes och anklagades av en läkare för att ha slagit Poliser vilket inte stämde. Jag hade bara stått helt still vid det tillfället och hållit i ett koppel till en hund !? Det utdelades inte ett enda slag av vare sig mig eller Poliser.

Men det var populärt vid den tidpunkten år 2010 (korrigerad) att fara med osann information om vad som hänt. Som det är nu idag står det ord mot ord i vad som hände vid den vräkning från en hyreslägenhet jag var med om 2010 (korrigerad). Jag tänker också på trygghet och säkerhet för de andra inblandade som jobbar med detta inom kronofogde och Polis.

Likväl som att Kronofogde idag begär handräckning från Polismyndighet skulle det vara obligatoriskt att det inkallas ett tv team till en händelse vid vräkning eller annan polisiär handräckning. Det skapar jobb tillfällen också för de som jobbar med att filma. För trygghets och säkerhets skäl vore det resonligt om så skedde att det gjordes obligatoriskt med en dokumentation av en händelse.. Går det inte att lagstadga om detta ? I andra länder som England och Usa filmas det flitigt både vid en del polisjobb och t.ex. när kronofogden gör jobb.

20170717

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.