Varning för att vara en människa som skyller ifrån sig

Hur går det för en människa som skyller ifrån sig för sina handlingar och skyller på att det är andra som orsakat händelser ? Vad innebär det att en människa skyller ifrån sig för omgivningen ? Är att skylla ifrån sig en dygd eller något omoraliskt ? Eller finns det ytterliggare alternativ till hur det bör värderas med skuld ifrånskjutning ? ? Hur går det för en människa som skyller på andra ? Vad får det för konsekvenser för inblandade parter ? Med fokus på det egna ansvaret för det som är, har varit och det som händer och sker, vad blir det kvar av de som på  andra skyller ? De som blir anklagade att ha orsakat något som hänt ? De som skyller ifrån sig och vållar utpekningar, anklagelser och skuldkonflikter bör man vara aktsam och ha under uppsikt. Det krävs en noggrann uppsikt kring dessa människors förehavanden och beteende. Med ett personligt ansvarstagande kan man reda ut att det är en del andra som anser sig vara utan skuld och som dessutom i förlängning skyller på att det är andra som har denna skuld till tillvarons innersta väsen och det som händer och sker. Detta är en fråga av metafysisk art. Om man ska odla ett genuint intresse för människor och göra an korrekt analys av några som den senaste tiden skyllt ifrån sig, kan man ha fokus på den senaste uppsättningen av alliansen som i den senaste konflikthärvan med händelser med ansedda säkerhetsläckage och brister hos Transportstyrelsen skyllt ifrån sig å det grövsta på 3 statsråd och på den senaste och nuvarande socialdemokratiska regeringen. När enligt uppgift beslut om outsorcing av tjänster hos Transportstyrelsen  till annat land fattades av den förra allians regeringen med Fredrik Reinfeldt som statsminister som bestod av representanter för den dåvarande alliansen. Vad kan man dra för slutsatser när det är människor som skyller ifrån sig ? Att den som skyller ifrån sig, inte kan bära skuld ? En läkare vid ögonkliniken på USÖ vid namn Bo Stenström sa 2001 åt mig ”Du skyller ifrån dig”. Han uppfattade det som att jag skyllde ifrån mig. Men det var jag som var försatt i skuld och den skulden till min del tog jag på mig och bar jag på. Jag har varit utpekad för en massa olika händelser ända sedan ungdomen vid olika tidpunkter och jag har försatts i skuld. 2012 försattes jag i ännu mer skuld vid en domstol i Örebro Tingsrätt , då jag blev anklagad för diverse brev och epost jag valt att höra av mig med och skickat till en del människor. De som anmälde mig skyllde ifrån sig och skyllde på mig. Om det var moraliskt rätt eller fel att åtala mig för några sketna brev får eftervärlden ta ställning till. De skyllde på Jesus Kristus för en 2000 år sedan, men jag är blott och bara Jesus Kristus Skugga, och min bror Lars har själv sagt det vid något tillfälle, att den situation han varit i beror på källan som går bredvid honom. ”Det är du” sa han till mig och skyllde på mig…… Tack och lov att de avskaffat dödsstraffet i vårat land sverige som skedde 1921. Straffmetod korsfästelse förbjöds 321 e.kr. av Konstantin den store.. ….. Upprepar sig allt eller sker det en ständig förändring ?? Eller finns det några andra alternativ än de två  ?? Är detta slutet för alliansen i den form som vi sett dem de senaste 13 åren sedan den bildades 30/8-2004, som i högmod skyllt ifrån sig för sånt som de själva för några år sedan varit med att fatta beslut om ? Nej, sannolikt klarar de sig undan med detta. Och kan fortsätta verka utifrån sin syn på tilllvaron. Vi befinner oss i en demokrati i vårat land sverige och de har som alla andra rättighet att i linje med yttrandefriheten uttrycka sin mening och åsikt. Men varför misstroendeförklara 3 personer  och begära deras avgång ? Jag tycker synd om de tre personer som hamnat i utpekning och fått skulden för det som hände hos transportstyrelsen !? Hur går det för dom ? Hur kommer de 3 som anklagats med misstroendeförklaring  att klara sig ? Kunde de i Alliansen inte ha nöjt sig med att kritisera nuvarande regering i riksdagen t.ex ? Det har såklart med maktutövning och en från deras sida om än inbillad betydelse av taktik att göra. Klarar de inte av att bära skulden för det som hänt ? Har de glömt att beslut om outsorcing hos Transportstyrelsen kom till under deras mandatperiod när de satt vid regeringsmakten ? Finns det något mer i detta som inte kommit fram i det offentliga ljuset i mediala kanaler t.ex ? Är det en mänsklig svaghet att ha ett behov av att skylla ifrån sig, och istället för att själv ta ett ansvar , skylla ifrån sig på en del andra människor ? Jag tar här ett ansvar för det jag skrivit i denna essä utan att skylla ifrån mig, och jag tar på mig en skuld för mitt resonemang som går i relativitetens tecken .

 

Inspirerad av det gamla ordstävet ”Den vållar inte, som annan varnar”

20170727

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.