Musikvänner på färden

Hoppas ni får njuta av ett riktigt långt och fint liv. Musik är delar av mitt liv. Jag har tappat räkningen på antalet timmar jag lyssnat på andras musik och musicerat själv I mitt liv sedan tonåren då jag 1979 först kom I kontakt med mitt egna musicerande via att anhöriga föräldrar till mig köpte en akustisk gitarr åt mig. All heder åt dem. Jag ser toner, melodier och ackords följder I det mesta som jag betraktar I andra människor och naturen. Allt till ära för den allsmäktige Gud och vår herre och räddare Jesus Kristus. Jag har mest suttit hemma och klinkat på 2 st akustiska gitarrer, jag har utvecklat en egen spelstil och det finns en del melodier jag skapat och spelat in på mp3 och video. Jag har haft möjligheten att I slutet av 80 och början på 90 talet varit med I ett band och jag spelade där gitarr och sjöng, I övrigt har jag inte varit med I några andra musikband, en annan som också var med där hette Raul Hedlund som spelade trummor. Och Håkan som spelade saxofon. Jag var så dålig på att sjunga att det rann ut i sanden efter något år för mig med medverkan i bandet efter en endaste offentlig spelning. Det var också 3 st kvinnor med på sång. Vad de andra hette i bandet har jag dessvärre glömt. Men det fanns fler blåsare, en man till på gitarr, en man på bas och tre sjungande kvinnor. Det är 25 år sedan. El Gitarren jag köpt i slutet av 1980 talet  genom att ta ett lån, en Fender Stratocaster , jag hade den men den försvann och blev stulen och förstärkare tror jag också stals eller om jag sålde den sedan gitarren försvunnit ? Minns inte exakt. Men de akustiska gitarrerna en av dem en nylonsträngad från 1979, den andra en stålsträngad från inköpt 2001/2002 någon gång tror jag har jag kvar. Jag har genom åren lyssnat på andras musik oerhört mycket. Musiken har varit en andra räddare för mig som gjort att jag kunnat ta mig igenom livets svårigheter och vedermödor som då och då pockat på. Sånt som sliter isär och itu själen du vet !? Särskilt inom klassisk musik är det Mozart, Beethoven och Bach som jag inriktat mig på att studera och höra på. Dessa giganter vad det gäller hur mycket musikmaterial de producerade under sin livstid. De har blivit som ena musikvänner på färden. Livets färd genom våra liv menar jag såklart ! För livgivare och skapare av sysselsättning är de sannerligen dessa musikaliska genier och intelligenta musiker. I övrigt är det rock, hårdrock, flamenco och blues som jag inriktat mig på att lyssna på inom den mer samtida musiken. Såsom Beatles, Paco de Lucia, Muddy Waters, Deep Purple, Rainbow, Black Sabbath, Dio, Thin Lizzy m.fl. Detta tack vare de mediala kanalerna WordPress, Youtube, Facebook och Google+ har det varit möjligt för mig att publicera mina alster jag spelat in på mp3 och video.  Och tack vare mina hedervärda föräldrar. Gud välsigne er och vår herre Jesus Kristus och Maria hans mor och den heliga anden.

 

20170219

20170811

Taleptox

<+>

 

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.