Om att skydda sin aktivitet på Internet

Jag har inte hittat på detta med epost, datorer, och internet. Det fanns datorer före jag föddes. Hur står det till med våra privatliv ? Vad finns kvar av det ? Om man får ha något att tro på avseende att man har ett fredat privatliv som kan få vara skyddat  ? Det kom ett epost från winzip computing i lördags den 12/8 hem till mig med en fråga och reklam för deras Winzip Privacy Protector. Det är det andra epostet med reklam för winzips privat skyddare som kommit till mig. Om jag gjorde tillräckligt för att skydda min integritet på nätet ? Det var reklam för en gratis tjänst från dem om att undersöka vår dators privata integritets skydd på nätet. Man kunde via en länk ladda hem en fil placerad på en site i tyskland för att  undersöka detta. Den tjänsten undersöker vad som finns sparat på ens dator i cacheminne, i olika filer, i kakor, i internet historik etc. För att man sedan ska kunna radera det som finns sparat i datorn som man väljer att via denna programvara från winzip att ta bort. För att som reklam epost informerade om skydda ens privata integritet på nätet. Men varför ska man radera den informationen ? Skäl till det anges i epostet , och det är för att den informationen kan som det påstås missbrukas av hackare och nätfiskare som det påstås är ute efter att stjäla ens identitet !? Men jag har resonerat som så att är det inte bra att det finns sparat information om vad man gjort på nätet för att man ska kunna bevisa just vad man gjort och inte gjort på nätet ?? Om det t.e.x finns en misstanke från någon annan att man haft något komprometerande eller olagligt för sig på nätet ? För att man ska kunna bevisa sin laglighet eller rättfärdighet om man så vill kalla det ?? Är det inte en risk i att radera ut sin information på ens dator ? Jag vill här i denna essä varna för att utan omtanke radera sin information från sin egen dator. Delar av den informationen finns redan sparad men på andra datorer , i de som man surfat till t.ex. finns webbläsar statistik, sparade kakor, lösenord och användarnamn finns i de sidor man registrerat sig hos de verksamheterna,  etc. Ip adresser registreras i servrar på webbsidor man besöker t.e.x. Är det inte ett skydd i sig att ens aktivitet på nätet online finns sparat i flera datorer på internet ? För det delade ansvarets skull för att tänka på andras sysselsättning också ?? Det är en massa människor som har som jobb att administrera och sköta om servrar och datorer i t.e.x nätverk på internet. Vad ska dom göra om bevisen och informationen raderas eller plockas bort på en del datorer ? Det handlar mycket om att vara ärlig mot sig själv och andra. Och att känna till reglerna för internet användande samt att följa reglerna. Den som är ärlig med sin aktivitet på internet vad man gjort och INTE gjort på nätet kommer oftast en bra bit på vägen i den färd som internet användandet innebär. Annat jag funderat på är om det programmet och tjänsten samlar in information om vad som finns sparat på vår dator som den skickar till winzips dator ? Utnyttjar winzip sin ställning som leverantör av auktoriserad programvaru producent ? Eller är det ett fake epost som kommit till mig som inte kommer ifrån winzip utan är ett fiskande spam epost som ser ut att komma ifrån winzip ? Finns det några oegentligheter att avslöja med detta epost som uppmanar till radering av information ? Detta kräver mer undersökning och aktivitet från oss med att ta reda på var ifrån epostet verkligen kommer och vad det innebär mer noggrant analyserat med att radera sån information och inte göra det. Vi återkommer med mer information i ytterliggare skrivelse senare när vi analyserat mer noggrant och utförligt.

20170814

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.