Om att anklaga för trakasserier

Jag har inte haft en längre relations par kontakt och förhållande med en kvinna sedan 1992 tror jag om jag minns rätt. Det är 25 år sedan. Jag har haft tre kortare förhållanden sedan jag blev myndig och fyllde 18 år och blev vuxen, med 3 olika kvinnor vid tre olika tillfällen, under 80 och i början av 90 talet. Varav minst en av de 3 kvinnorna är jag inte insatt i vad hon heter på riktigt i namn. Ändå har jag vid några tillfällen sedan dess en 5-10 år senare i slutet av 90 talet och under delar av 2000 talet blivit beskylld för att ha sexuellt trakasserat flera andra kvinnor och ofredat dem samt att jag ej ska som de uttryckt det ha lämnat dem ifred !? Hur nu det kan komma sig ? Hur kommer det sig att flera kvinnor har 2010 påstått att jag sexuellt trakasserat dem när jag inte ens haft en sån kontakt med en endaste av dem på 10 år ??? Är inte det absurt ? Jag har läst en rapport skriven av Polis Julia Inzsöl 2010 om att några kvinnor som påstods jobba på ett bostadsbolag ÖBO har haft såna bekymmer med att de blivit sexuellt trakasserade och de hänvisade till att det skulle vara jag ?!  Jag har knappt inte ens haft en enda kontakt med några av dem på 10 år.  Jag betalade ca 300 000 kr i hyra till bl.a. deras löner. och detta var vad de hade att säga om det , anklagelser om trakasserier. Jag har bara under de 10 år jag bodde i ÖBO suttit hemma vid ett skrivbord och försökt sköta mig. Har dessa kvinnor ljugit för Polisen ?  Är det en annan person som å dessa kvinnors vägnar har ljugit för Polisen ? Har de hittat på allt detta om trakasserier ? Vad lever de i för verklighet, och vad har de för människosyn, världsbild som de har uppfattat, om de har hittat på och inbillat sig detta om en annan människa ?  Dessa kvinnor som är vuxna människor som själva hållit på och levt sina liv med allt vad det innebär. Har de kommit ihåg fel ? Har de pekat ut fel person ? Har de blandat ihop mig med andra män de träffat ? Har de skyllt på mig avsiktligt för att ställa mig i dålig anklagad dager hos Polisen ? Av vad för skäl i sånt fall ? För att de är rädda att själva bli avslöjade och anklagade ? Är det inte ett brott att ljuga för Polisen ? Har Julia Inzsöl ljugit i rapporten och hittat på det ? Är det ett brott om en Polis ljuger i en rapport ? Är det några som ljugit för Julia Inzsöl ?  Jag skrev till henne och jag ringde till henne och frågade vad för personer det var som påstått detta men då svarade hon att hon inte kom ihåg det !? Är inte det anmärkningsvärt att hon inte antecknade namn på uppgiftslämnare om en sån allvarlig anklagelse ?? Minst tre andra kvinnor har dessutom vid några andra olika tidpunkter och oberoende av varann tagit på mig och lagt en hand på mig när jag suttit vid ett skrivbord eller varit på arbetsplats. Ingen av dessa 3 kvinnor är dock några av dem som har anklagat mig för trakasserier. En annan som anklagade mig 2010 var en man som heter Bo Hallonqvist som då var Bokonsulent på ÖBO som anmälde mig till Polisen för brott häleri. Jag har läst rapporten som beskriver detta jag beställde den 2012 från Polisen . Vilket var påhittat av honom, det rörde sig om några leksaker jag valt att köpa på en leksaksaffär, som också är beskrivet senare i rapport hos polisen , då några poliser därifrån var in i min bostad och undersökte detta, och Bo Hallonqvist måste antingen ha inbillat sig detta och hittat på det eller också ljög han medvetet för Polisen. Vad var det för anledning till det ? För att hitta något att anklaga mig för ?  För att han skulle kunna skylla ifrån sig och ha ett skäl till att fatta beslut OM mig och vräka mig från bostad ? Var han rädd för något ? Rädd för att själv bli avslöjad för något han egentligen inte stod för ? Har någon en rimlig förklaring till det absurda jag varit med om ?? Hur pass vanligt är det att människor är mytomaner som hittar på händelser för att de tycker sig leva ett sånt händelselöst liv och de längtar efter att kunna peka ut andra som förövare och de själva som utsatta offer ?? Har inte den senaste #metoo kampanjen visat på att en del människor har ett behov av att berätta om sånt de tror har hänt, och en del av det som sagts kan mycket väl vara sant. Men om det också är så att en del har svårt att dels skilja på sanning, verklighet och fantasier, samt att  hålla sig ifrån att hitta på händelser som egentligen inte inträffat eller är överdrivet vinklade för att vara något de egentligen inte var ?? För att skuldbelägga oss män med anklagelser ?? Att idealen är i konflikt med verkligheten är ett känt fenomen. Men av hur många och vilka ?  Var går gränsen mellan sånt som faktiskt inträffat och det som i efterhand är påhittat ?? Det är flera personer både män och kvinnor som lagt en hand på min arm eller dunkat mig i ryggen. Men jag har inte uppfattat det som trakasserier. Utan som att de som gjort detta haft ett behov av att visa  någon sorts affekt för mig. Vad var det som hände ? Hur ska man tolka detta ? Det är viktigt att tänka på andras väl och ve och att ställa mycket frågor av relativ sort. Jag vill i denna essä uppmana den som läser detta att vara försiktig med vad och hur ni pratar om detta och hur ni bedömer andras beteende. Av hänsyn mot andra.

20171026

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.