Om att mötas I sanningens tjänst

Om att mötas över några datorer och via internet som man numera kan. Och få ta del av andras kreationer via webbsidor. Jag tänkte bara höra av mig med ett meddelande idag på min blogg. Jag köpte John Norum´s  skiva Face the Truth från 1992 häromdagen på Google Play. Skivan är brilliant och jag gillar den. Särskilt låten Face the Truth. Den skivan spelade han in med några andra musiker för 25 år sedan. Hur mycket minns han av det idag ? Och vad minns han från den tiden ? Har han någon kontakt idag med de andra som var med på skivan ? som t.e.x basisten Peter Baltes och den utmärkte skicklige och taktfaste trummisen Hempo Hilden eller Glen Hughes ? ”Att mötas I sanningens tjänst”,Vad vet jag om det ? Men det var något jag kom att tänka på när jag lyssnade på John Norums skiva Face the Truth. Det är lysande att det går att köpa den skivan idag år 2017 och få betala för den såhär 25 år senare. 85 kr som den kostade tyckte jag var okej. Han John Norum är en mycket skicklig begåvad gitarrist med en helt egen unik stil. Hoppas det kommer mer musik ifrån honom framöver, och att han får ett långt och fint liv och kan vara kreativ utifrån sin stil och förmåga. Det råd jag vill ge John är att vända sig bakåt i tiden och fundera mer på det förflutna och sånt han varit med om och försöka minnas hur det var när de möttes i sanningens tjänst då 1992. Och att använda telefon och dator och internet för att hålla kontakten med andra som han mött och jobbat med tidigare i sitt liv. Om han vill och önskar det ? Men jag vill uppmana John Norum att fortsätta att leva för det han själv tror på och tycker är viktigt. Men han är en vuxen människa och jag tror han själv klarar av att fatta beslut om det. Det är nästan något man inte ska stipulera som en given sanning för att mötas i sanningens tjänst, utan bör fråga honom om. Jag har inte varit på en konsert någon gång själv med John Norum eller Europe heller för den delen. Jag har mer och mer börjat lyssna på John Norums soloskivor och Europe också de senaste åren och jag har valt att köpa Europé´s  3 senaste skivor Bag of Bones, War of Kings och nu senast Walk the Earth. Jag tycker Europe har blivit bättre med åren som gått när de utvecklat sin musikstil sedan omstarten 2004. John Norums gitarrspel är helt fenomenalt på de tre skivorna. Han blir bättre och bättre med sin spelstil och gitarr spelande med åren. Jag var visserligen på en del konserter i tonåren närmare bestämt i början av 1980 talet och några stycken under 1990 talet. Jag var på Thin Lizzy och Queen, Sky High, Athletic Arabs  och Electric Boys. Men sedan har jag legat lågt med besök på konserter. Sedan har jag mest hållit mig hemma. Musik har jag dock lyssnat på mycket. Men John Norums soloskivor började jag lyssna på efter 2010 när han gav ut albumet Play Yard Blues. Jag hade inte hört John Norums skiva Face the Truth 1992 när den kom ut utan den hörde jag först 2017. För att mötas i sanningens tjänst om just det på ett relativt sätt. Om detta med att kunna klara av att hantera hur det kan vara att möta sanningen om oss människor och också hur olika vi uppfattar den. Vilket gör det till mångtydigt och möjligt till relativiserande av att mötas i sanningens tjänst. För att hålla sig någorlunda nära sanningen.

20171026

// Ödmjuka hälsningar från Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.