Om interna regler på Flashback och förtal

Det har skett förtal av mig på flashback för 5 år sedan 2012  och några som skriver under pseudonym namn har nämnt mitt riktiga namn och kallat mig med nedsättande egenskaper för tokdåre, farlig dåre, amatör,  psyksjuk dåre, och en har uppgett mitt riktiga namn på flashback. En av dem påstår också att jag hämnats på några. Vilket inte är sant. Jag hade andra ambitioner med det som de för 5 år sedan anklagade mig för att ha gjort. De som skrivit kallar sig under pseudonym för dolmiodag, sanctissimus, drbalkongi, hee4r, och besudlaren. Och de har fört en diskussion i inläggstrådar på flashbacks website. Kan man anse att detta är människor som skrivit om mig som känner mig särskilt bra ?? Sannolikt har vi inte ens träffats i verkligheten. Men en uppfattning om mig har de. Var har de fått den ifrån ? Inte kommer den ifrån mig i alla fall. De måste ha inbillat sig detta i sin egen värld och fantasi.  Denna website Flashback utger sig för att bedriva yttrandefrihet i dess sanna riktiga bemärkelse. Websiten flashback har stipulerat regler för dess medlemmar och användare som man kan läsa om på deras sida, och detta berör en regel de kallat 1.06. Om användares anonymitet. Men de skriver ej något om att en användare använder sitt riktiga namn på flashbacks website. Och något jag funderat på är om det finns några andra regler som överbrygger och åsidosätter dessa interna regler på flashback ??  Jag har där skrivit i ett av mina riktiga namn av flera skäl. Dels för att jag i verkligheten står för de 2 inlägg jag valde att skriva i respons till deras påståenden och för det som jag lämnat en ursäkt för som hände innan under och före 2012, då några 11 personer oberoende av varann haft åsikter om mig,  som ledde till att jag blev åtalad i domstol. Och för att vara ärlig och sann mot de som skrivit där och de som läser dessa inlägg. Samt för att jag vill understryka att jag har ingen ambition att tysta dessa personer. Jag vill poängtera att jag vill att de ska tala ut om sina åsikter och var de fått sin uppfattning ifrån ??  Vi lever med yttrandefrihet och därför vill jag att dessa inlägg ska finnas kvar sparade för senare tiders analys och undersökning. För att det ska ske förbättringar och en utveckling på våra relationer. Kan det anses som dåligt att uppge sitt riktiga namn ? Kan det anses som galet eller tokigt att skriva under ett anonymt pseudonym på en site som flashback ?? Det finns de som anser att de som sitter vid ett skrivbord och en dator och skriver en massa förtal och påhittade fantasi disskusioner kommer bli avslöjade senare med sina riktiga namn. Varför ? Det finns andra vägar att fastställa dessa personers riktiga identitet i ett senare skede. Ungefär som en person uttryckte ”Vi är inte så anonyma som vi tror”……. De flesta människor har ett person nummer, och ett riktigt namn de bär. Om en mycket lång tid om t.ex. 100 år, kommer dessa personer att bli bortglömda för senare tiders utredningar och undersökningar ?? Det finns registrerat en ip adress hos operatörer och de har använt ett internet abonnemang de registrerat i sina riktiga namn. Hos flashback finns det registrerat uppgifter som epostadress och ip adress för de inlägg som görs. Vi är ansvariga personligen för vår uppfattning av vad vi menat med de inlägg vi valt att skriva. Finns det människor och kommer det att finnas människor som senare kommer att vara intresserade av att fastställa vilka människor som gjorde vad förr i det förflutna ?? Dessa personer kommer sannolikt inte att bli bortglömda för sina åsikter , förtal och subjektiva bedömningar.  Vad för värde har dessa personers omdöme och förtal om t.e.x 100 år om de avser att inte bli avslöjade med sina riktiga namn ? Längtar de inte efter att bli ihågkomna för sina åsikter och omdömen ? Längtar de efter att bli avslöjade som de förtalare de faktiskt utgett sig för att vara  ? Inom rättsväsende anses det av en del att vara ett brott att förtala andra. Har en person som jobbar i i rättsväsende en skyldighet att undersöka en sån här omständighet senare ?? Andra kan anse att detta rör sig om ömsesidiga påhittade anklagelser. Finns det människor som tror på sånt förtal och pekar ut de som blivit förtalade för det också ? Anpassar sig en utredare, vetenskapsman, författare eller journalist till såna disskusioner och sånt förtal som sker under det anonymas mantel ? Kan dessa personer riskera att bli bortglömda med anledning av att de inte skrivit under sina riktiga namn för de åsikter de framfört på flashbacks forum ? Vem kommer att komma ihåg dessa personer som skrivit ur ett anonymt perspektiv om t.e.x 5, 10, 50 eller 100 år ? Vad kommer de  att bli ihågkomna för ? Om de kommer att bli bortglömda i någon tid vad var då meningen med att förtala mig och beskriva mig med mitt riktiga namn ?  Det som de gjorde under pseudonym ? En intressant fråga är vad dessa personer är för ena människor i verkligheten och vad de t.ex. jobbar med till vardags ?? Eller kommer de att bli ihågkomna för något annat som de utfört under sina riktiga namn i verkligheten i detta liv ?? Vad var det för skäl till att peka ut mig med dessa nedsättande egenskaper med ett anonymt nick, annat än att sprida falskt förtal för att förringa mig och ställa mig i dålig dager i något avseende ?? Detta är något som det går att leva med.

20171030

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.