En radering i mängden på Wikimedia

Den raderande administratören på Wikimedia. Jag valde idag strax före kl 6 att skapa ett konto hos Wikimedias website. För att kunna lägga till information i en ny artikel i denna annars utmärkta encyklopedi. Jag har en tid funderat på att lägga till en artikel i den encyklopedin. Jag har myntat ett nytt sorts kors. Tecknet för korset är ifrån 2007 och ordet universvida myntade jag 2012. Det universvida korset, som jag valt att definiera som en symbol för och tro på det universvida universum. Universvida ett nytt ord i det svenska språket jag myntat 2012 som inte fanns förr. Universvida en egenskap på t.ex universum, (Det universvida universum) för att beskriva det vida enorma omfång som universum spänner över. Universvida ett ord som kan vara symbol för att man ska försöka vara vidsynt och nyanserad i sina bedömningar av verkligheten, sig själv och andra människor. Kl 7:24 raderades den artikel jag valt att publicera av en administratör och användare av Wikimedia som kallar sig JohanahoJ, och han skriver i sin information att han heter Johan. Det är en not i information om radering att artikeln jag valde att skapa har av honom begåvat bedömts som ”klotter”. Det finns en del skrivet om klotter på just Wikimedia. Vilket jag noterade senare efter att min artikel raderats och blivit kallad ”klotter”. Hur ska hans handling tolkas ? Hur har han tänkt ? Vad har han för referenser för sin värdering och handling att radera min artikel ? Kan man tolka den som att han har ett drag av onyanserad inskränkthet i sin tanke på min artikel ? Jag blev ledsen att min artikel jag valt att skapa om det universvidakorset kallades och raderades som ”klotter”. Jag tycker själv att idén om ett universvidakors är en estetiskt vacker tanke. Och tecknet fyller en i tiden idé och lärdoms historisk betydelse. Och jag kallar inte det klotter. Radering av information och kunskap för tankar till bokbrännarbål på 1930 talet. Kan man dra en sån parallell utan att vara onyanserad i bedömning ? Jag väljer att jämföra det med bokbrännarbål av relativa skäl, men av nyanserade skäl drar jag inte en sån parallell, utan väljer att dra en åtskillnad dem emellan. Det är skillnad på detta med att radera artiklar på wikimedia år 2017 och att bränna böcker i bål på 1930 talet!? Han som raderade idag har inte ens hört av sig till mig på t.ex. ett internt meddelande via wikimedia om skäl till sin begåvade radering. Sannolikt har vi inte ens träffats eller haft en kontakt med varann tidigare. Jag valde då istället att skriva ett inlägg om detta i min blogg hos WordPress. Jag har t.o.m donerat pengar till Wikimedia för jag tycker annars att det är en utmärkt website och encyklopedi. Men det visade sig att det finns en del människor som inte tål att det läggs till ny kunskap och information i den siten Wikimedia, och som gör krassa bedömningar av nytillagd kunskap och kallar det ”klotter”. Jag har själv inte möjlighet och viljan att radera andras inlägg, artiklar och information. Och jag väljer att istället för att radera hans information eller anmäla den administratören till annan instans,  att skriva om det jag varit med om i denna blogg på WordPress. En händelse bland andra i den tillvaro vi kallar verkligheten. En radering i mängden av andra raderingar på Wikimedia och inget särskilt unikt handlat av denne administratör. Det går att leva vidare med detta trots denna radering. Och vad gör det väl att en artikel som min som raderades efter bara 1½ timme skulle bli bortglömd ? Människors föreställningar och inbillningsförmåga har nästan inga andra gränser än vad vi föreställer oss !?

20171108

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.