Telefonköns mångtydighet

Jag jobbade i en telefonjour i kommun förut innan jag blev förtidspensionerad. Det kom 120 samtal per arbetspass om 8 timmar, som en person svarade på för ett helt riktnummerområde. Det gjorde ca 28 800 samtal per år en person behandlade. Vi hade 3 minuter på oss i växeln per samtal. Innan nästa samtal stängdes. Vid ett tillfälle fick jag anmälan på mig från en man som påstod att han fått vänta 15 minuter!? Det kom flera andra klagomål också. Jag blev dels anklagad för att inte ta allvarligt på jobbet !? En chef anklagade mig för att inte ta ett ansvar trots att jag besvarade 120 samtal per arbetspass. Det ringde dels en del samtal med personer som ringde och vrålade och skrek. Samtidigt rasade det in inkommande telefon samtal. Tala om absurt !!! Telefonnät klarar av en massa kommunikation, men klarar personal och människor av att ha tålamod med den ?? Detta med all mängd inkommande samtal tog nästan knäcken på mig och jag drabbades av en personlig kris och trauma efter 1½ år. Idag är det bättre och det är skillnad mot förr. Nu var det bara ett vikariat och jag passade sannolikt inte för jobbet. Men ändå !? Det fanns de som jobbade där på andra pass som jobbat med detta i 10 år. Utslitna !? Hem till mig har det sedan 1998 kommit ca 100 000 epost varje dag de senaste 19 åren sedan jag startade ett internet abonnemang. Det gör ca 17-18 epost varje dag som kommit. Och tyvärr också ca 3000 epost med datavirus i. ca 10 st hårddiskar har hackats sönder och kraschat i min bostad. Och det har också kommit ca 3000 telefonsamtal hem till mig under några års tid. Mycket från företag och försäljare. En person påstod på en chat att det var några som försökt göra mig galen och höll på och jobbade på mig. En del människor har gott om tid att höra av sig till andra !? Jag har också ringt och epostat andra. Jag har egentligen inte tid med all denna mängd kommunikation och okynnes samtal som anländer. Det händer så mycket annat också som man ska hinna med att syssla med. Sköta om bostad och sysselsättning på dagverksamhet samt hinna med att skriva också. Jag vill uppmana den som läser detta att försöka tänka försiktigt, nyanserat med förståeligt omdöme på andra och de som jobbar i verksamhet där det blir telefonkö. Det är verkliga människor som sitter bakom en telefon. Det finns fler sidor av detta. Det sitter oftast på t.e.x myndigheter och i kommun några stycken personer och svarar på en himla massa mängd samtal. Tänk på det !! Hör gärna av er till mig.

20171114

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.