Utpekad för att vara extremist – En inbillad illusion

Utpekad för att vara extremist för 42 år sedan– En inbillad illusion. Jag är ingenjör och inte extremist av någon sort. Och jag är idag i vuxen ålder sedan 1982 demokratiskt lagd. Man får inte gå omkring och anklaga och beskylla andra lite hur som helst utan bevis. Man kan inte anmäla andra hur som helst. Hur skulle det se ut om vi urskillningslöst och utan bevis pekade ut och anmälde andra lite hur som helst ? Jag tänker också på de som jobbar med detta inom t.ex. rättsväsende hur erfarna och kompetenta de än är av hänsyn mot dem. Hur mycket de måste ha att jobba med allt som händer!? Men som jag har uppfattat det finns det en och annan som är ute efter att hitta bevis mot en del andra. Av något obegripligt mystiskt sannolikt irrationellt bedrägligt skäl. För att hitta en anledning till att dra oss inför rätta och döma oss hårt i t.ex. en domstol. Är inte de som jobbar med detta inom rättsväsende medvetna om detta dilemma och komplicerade problem ? När man försöker sköta sig finns det ändock de som är ute efter att hitta en anledning till att döma oss i domstol. Jag tänker också på Jesus Kristus som enligt vår historia för mer än 2000 år sedan råkade ut för något. Men det var då det. Det har hänt rätt mycket sedan dess och det är betydande skillnader på livet idag mot förr. En man och advokat som heter Tomas Bodström var med i ett tv program och han blev intervjuad och han sa då något i stil med som jag minns att det är ett brott att peka ut andra för brott utan bevis. Och t.o.m anser en del som jobbar med detta att det är ett brott att hitta på falska bevis som kallas falsk tillvitelse. Jag har sedan yngre ålder sannolikt varit ansedd av några att vara extremist av någon sort. En man bad mig en gång i tiden att göra likadant som de som var med i ett tv program. Vi befann oss i en bostad med en tv. Jag minns inte vilket år detta var eller hur gammal jag var!? Men det är ett minne som jag kommit ihåg på senare år. De visade ett tv program på tv med film ifrån 30 talets tyskland och mannen sa åt mig att göra likadant som de som var på tv skärmen. Det var soldater som marscherade i en kolonn som visades på tv. Eventuellt var det min morfar Ture som var mannen som uppmanade mig att göra likadant som soldaterna på tv. Men jag minns inte exakt vad det var för man i glasögon som sa åt mig. Jag viftade sedan vid det tillfället minns jag i en gest typisk för mig med en av mina armar. Vad för år detta var eller hur gammal jag var minns jag inte. Men det bör ha varit före 1969 då min morfar gick bort det året. Och jag var yngre än 6 år. Jag var alldeles för ung för att inse det bedrägliga i det som skedde vid just det tillfället. Varför sa han åt mig att göra så ? Ville han att jag skulle bli en soldat som de på bilden ? Var det, har jag funderat på senare i vuxen ålder, för att driva, skämta och lura mig ? Det verkar som att en del människor har ett behov av att skylla på andra för något de uppfattar som sin grej. Vad den mannnen röstade på för parti är jag inte idag insatt i. Någon gång vid ett år jag inte minns exakt vilket år, eventuellt 1975, var det några personer i den skola jag gick då som gjorde soldatmarsch och armhälsningar i en korridor och de sa sedan till en som jobbade vid skolan att jag sagt åt dem att göra så. Fast jag inte gjort det. Senare var det en person som skrev i början av 2000 talet på en chat att några gått omkring och lekt nazister i periferin!? Det har också av obegripligt mystiskt skäl tyvärr senare funnits ett inbillat påhittat falskt förtal och rykte om mig som att vara extremist av någon sort. Vilket inte i ödmjukhetens namn är sant. Och jag har om jag är korrekt informerad sedan ungefär 1975 i ca 25 år felaktigt varit med i ett register över högerextrema som jag tack vare möjligheten att kommunicera via internet och datorer plockades bort ifrån i början av 2000 talet. Jag hade glömt bort detta i början av 2000 talet, men blev påmind av en person via internet och ett socialt media som hade mig med i ett register. Då jag sannolikt 1975 av annan person felaktigt blivit utpekad för att vara nazist !? Jag har inte medverkat vid något högerextremt eller extremistiska demonstrationer någon gång. Utan jag har tidigare i mitt liv åkt och jobbat efter schema samt gått i skola på utbildning och hållit på med sport innebandy. Eventuellt är detta härrörande till en felaktig personförväxling med en annan person samt att annan person ritade ett swastika kors i mina skolböcker någon gång 1975 som en lärare rapporterade till annan instans. !?? Jag har iof på senare år blivit utpekad för att vara vänster radikal anarkist också. Vilket inte stämmer det heller. En man insuinerade att jag skulle ha dynamit med mig till en sjö när vi var dit och fiskade. Låter det osannolikt ? Det har hänt och det är sannolikt att någon gjorde detta för att retas, driva och skämta med mig. I mänskliga relationer inträffar det ibland att det är en viss jargong. Det är smått absurt. Men jag har trots det kunnat leva vidare med detta. 1998 blev jag bjuden på några kakor av en kvinna och chef där jag jobbade, och hon sa ”Kakor till Kaffet”, för övrigt likadan mening och syntax som jag sagt 15-20 år innan, och en person skrev sedan några år senare i en chat ”Inga armar Inga kakor” som jag uppfattade det var riktat till mig. Några har trott att jag vid några tillfällen gjort romansk salut arm hälsning !? Vilket inte är sant. Har jag personförväxlats med en annan person ? Det går att lära sig något av detta. Att det som händer inte alltid är vad det ter sig som att vara. Att en del som händer också kan vara och är en inbillad illusion.

20171120

Taleptox

<+>

ur Sedeundersökande Noveller

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.