Den Fyrsidigamoralen – En undersökning om tillvarons sidor

Fyrsidigmoral – En undersökning om Tillvarons sidor en, två eller tre ? Antalet sidor i tillvaron kan definieras på flera olika sätt. En sida, 2 sidor eller 3 sidor. Det är tre sidor av tillvarons sidor det. Av antalet dimensioner som har upptäckts av vetenskapsmän finns det ännu fler sidor, nämeligen 6 dimensioner tror jag inom t.ex. geometri och fysik. Men vi talar filosofiskt om olika definitioner här. Sida och sidor av tillvaron idémässigt och dimension vilket är en skillnad på. Verkligheten är mångtydig och mångfacetterad. En intressant artikel om trippelmoral som Filip Andreasson skrivit. Den finns på en blogg hos wordpress. Jag fann hans blogg via en sökning på Google. Trippelmoral är ett intressant begrepp. Du vet, som du sannolikt hört talas om finns det ett uttryck som heter ”Alla goda ting är tre”. En som hyllade tre tal var Pythagoras. Hur förhåller man sig då till detta ur ett relativistiskt perspektiv ? Om att kunna fritt jämföra de olika sidorna ? Finns det ännu fler sidor av tillvaron än tre ? Ur ett demokratiskt perspektiv måste det vara plausibelt med en tresidig indelning av tillvaron och t.o.m en fyrsidig. Den fyrsidigamoralen. I en biblisk referens får den tresidiga synen på tillvaron möjlighet till en utveckling i en fyrsidig syn på tillvaron i fadern, sonen, den helige anden och modern ! Vi vill inte glömma bort att hedra modern precis som vi hedrar fadern och den heliga anden. Det är båda föräldrarna vi har i åtanke. För att glädja fadern och inte förkasta moderns speciella och unika utlärande och predikande. Vad hade Jesus Kristus varit utan sin mor Maria ? Moderns anklagelser är inte att förneka och förkasta. Det får man stå pall för och ta emot med tacksamhet. Att en moder bemödar sig om att lägga tid och energi på att anstränga sig att förbättra en människa är inte att förringa och av mycket betydelse. Men det finns gränser för vad en människa av mänsklighet och hänsyn kan tåla !? R.I.P Jesus Kristus.

 

20171125

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.