Om personer som aldrig blev hörda

Tack för hans epost han min bror skickade till mig och det råd som han kom med om att inte studera det förflutna och en historisk aspekt på sånt som vi varit med om. Och ett råd att blicka framåt i framtiden. Jag tar till mig det och försöker att tänka på det i min fortsatta sysselsättning. Och jag tänkte försöka fatta mig kort. Vilket är svårt då det hänt så mycket. Jag har skrivit texter numera sedan 2002 då jag debuterade med en essä den 4/8-2002, 2015 debuterade jag som författare under eget förlag och jag är författare numera och jag har gett ut 6 böcker till idag, jag har några böcker till på gång. Jag har skrivit om sånt jag varit med om, sånt som faktiskt inträffat i det förflutna och ägnar mig åt historisk granskning av vad som verkligen hände och dels ett studium av sånt jag varit med. Det handlar om att ta ett ansvar för att ligga så nära sanningen för vad som hänt i det förflutna och studera den mångtydiga verkligheten ur ett relativistiskt perspektiv. Detta handlar om relationer och det sker ständiga förändringar på dem. Om relationer mellan olika individers tankesätt och olika referenser. Han är själv en arkeolog och ägnar sig åt studium av det förflutna. Och därför ter sig hans råd till mig att inte bry mig om det förflutna som en aningens besynnerligt!? Det jag tänker också på är de ord som t.e.x Milan Kundera skrivit om att den som är ung vänder sig framåt och den som är gammal blickar bakåt i det förflutna !? Med åldern förändras vi människor. Man blir mer tillbakablickande med ökad ålder när man blir äldre. Hade han Milan Kundera rätt eller fel ? Det får tiden utvisa. Han har själv vid något tillfälle uttalat sig om Milan Kundera att han ansåg att han Milan Kundera var en klarsynt människa. I och för sig kan han ha en annan uppfattning idag och ha ändrat sig i sin åsikt om honom. För övrigt har jag skrivit till Milan Kundera och berättat vad som hänt och hur det har gått med detta som jag varit med om. Han Milan Kundera har i och för sig inte svarat och hört av sig, och vad han anser om detta är mer svår begripligt !? Förhållanden i detta är mycket komplicerade och svåra att relatera till. Och att inte göra försök till att nyansera dem skulle vara att brista i ansvar anser jag. Det är en fråga om tro att kunna vända sig tillbaka och analysera vad som verkligen hände och hur inblandade människor har tänkt med detta. Den vidgar vyerna på vad som är möjligt ur vår synvinkel. Jag tar med mig detta i fortsättningen. 2005 blev jag avskedad från ett jobb jag var på via AF, ett trädgårdsjobb i kommun jag inte ens hade utbildning för, som jag var tvungen att jobba på för en handläggare på AF för att kunna få behålla min ekonomiska ersättning , och det jobbet avslutades efter 10 månader utan att jag informerades om skäl till det. 2012 skrev jag till de tre personer som fattade beslut om det för att undersöka deras syn på detta 7 år senare. Det var Cecilia Ekenberg AF, dåvarande arbetskonsulent Tomas Roos kommun och arbetsledare Leif Lans kommun. De tre hörde inte ens av sig till mig utan istället anmälde 2 av dem mig till Polisen !? För några sketna brev jag sänt till dem. Jag ångrar idag att jag skickade de brev den till dem och vill här lämna en ursäkt för det till dem. De tre personerna kommer sannolikt att klara sig undan att bli hörda om detta, t.o.m klara sig undan en granskning och studium av deras arbetsmetoder och revolutionära och ohistoriska sida i sitt beslutsfattande kring arbetsmarknadsfrågor. Det finns fler exempel i historien på personer som aldrig blev hörda för sina beslut ….. Nu läggs tre till till den listan. Jag hoppas ändå att det kommer pratas mer om de tre personerna och deras arbetsmetoder och att deras tid inte tar slut !? De har gjort sina val i detta som de får stå för. 2017 skrev jag till facket där jag är medlem och undrade om de ville undersöka detta. Facket sa nej till det. Jag berättade min levnadshistoria för dem i facket också. Jag hade fattat annat beslut om dem de tre personerna som fattade beslut om mig 2005. Nämeligen att försöka att höra dem om hur de 12 år senare ser på detta. För att ge dem en ärlig chans att förklara sig. Så att de kunde berätta hur de tänkt 2005 när de fattade beslut om att avskeda mig från jobb. Från fackets sida svarade de bl.a. i förra veckan i ett epost att det gått för lång tid sedan 2005 för att de skulle kunna gör något åt det. De hade inget intresse av att undersöka detta närmare genom att kontakta de tre personerna. Det finns flera exempel på andra som blivit hörda i 90 års åldern för sånt de gjorde i 20 års åldern dvs 70 år senare !? Jag har själv blivit ställd till svars 10 år senare för händelser flera gånger. Både på 80, 90 och 2000 talet. Jag valde redan våren 2005 att fatta beslut om att INTE anmäla dem av hänsyn mot dem.. Jag hade inte förväntat mig hjälp av fack vision utan snarare ett intresse att gå på djupet med vad som verkligen hände. Samt jag hoppades på en förklaring och redogörelse från de tre om sitt beslut att avsluta mitt jobb då 2005. Då jag inte blev informerad om det då av de tre som fattade beslut om mitt jobb. Jag har inte möjlighet att själv gå vidare med detta då jag kontaktade samtliga tre 2012 om detta med frågor och en undersökning, och de istället för att höra av sig till mig anmälde 2 av dem mig till polisen. Det är skälet till att jag inte själv idag kan kontakta dem. Jag tycker också att det är en aningens besynnerligt att han min bror råder mig att prata med psykolog !? Jag har redan gått hos psykolog i 1½ år på samtal där vi pratat om det förflutna mycket. Utfrågad, undersökt och utredd ända tillbaka till barndomen !? Psykologen och läkare på psykiatri har skrivit 100 tals sidor i journal. Det var samtal som en annan person bokat in åt mig som inte var frivilligt valt från min sida. Men det var frivilligt att besöka psykolog. Men jag gick dit för att reda ut detta med förhoppning om att det skulle leda till förbättring och förändring vilket det också gjort. . När jag skämtade något med er 2012 i ett practical joke och bokade in tid åt er hos psykolog på landstinget, då anmäldes jag för det av er !? Det sista var bara en parentes i detta. Då har jag försökt göra rätt för mig i detta i relation till god moral Och etik.

20171212

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.