Det jordiska livet och livet i därefteråt

Tro på det jordiska livet också, som det gäller att ta vara på. Var hänsynsfull med dig själv och andra det är mitt blygsamma ödmjuka råd. Vi människor har bara ett liv här på jorden. Döden är slutet på det jordiska livet. Men början på livet i därefteråt. Om man tror på livet i därefteråt ? En del gör det, andra inte. Vad är då livet i därefteråt ? Det är bl.a. våra barn som är livet i därefteråt. Och de generationer som kommer efter oss som kommer vara vid liv. Och ihågkomsten av en människa i livet i därefteråt, i denna längtan en del har om ett liv i evighet. Om en människa inte tror på ett liv i därefteråt, vad tror då en människa på ? Att allt kommer ta slut när den människan går bort utan att något liv kommer att finnas mer ?? En aningens självupptaget skulle jag vilja påstå. Och att inga andra kommer att komma efteråt ? Vilket kan vara sant för en och annan. Och särskilt för den sista levande människan som kommer att finnas vid liv. En hemskt tung tanke – tänk att vara den siste levande människan kvar helt ensamen på jorden. Vem skulle man prata med ? om inte bara sig själv ? Att vara helt ensamen med sina tankar. Inga skrivarvänner att dela sina ödmjuka funderingar med. Vem önskar det ödet åt en annan människa ? En intressant fråga i detta är kommer den sista levande människan vara en man eller en kvinna ?? Den som det visste !? Idag i vår tid är det något oerhört svårt att ha insikt i. Utan att hänfalla åt spekulationer. Men jag är inte vidskeplig av mig, utan jag är mer något av en nykter realist. Men en sak är helt säkert sant i detta – jag kommer inte att vara den siste levande människan på jorden. Det kommer att komma många fler människor av alla tänkbara olika udda och annorlunda sorter man kan tänka sig. Vilket är en aningens hoppfullt ändå. Stackare den som behöver sova ute på marken som den på jorden siste levande människan. Jag var hemlös i 6 månader en gång. Men behövde inte sova utomhus. Tack vare vårt samhälles sociala nätverk som finns. Jag bodde på en rehab klinik. Men jag har sovit i ett pannrum en gång på golvet. Där var det varmt.

20171223

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.