Den oskyldige lokföraren som körde tåget

Människan som körde tåget Ted Gärdestad dog av. Det goda och rättfärdiga livet i ett apelsinskal. Till ära för kärleken till det skrivna och talade ordet. Jag har sökt och längtat efter att leva efter det goda och rättfärdiga livet i hela mitt liv så länge jag kan minnas att jag har ett minne att förhålla mig till. Men minnen från förr bleknar mer och mer och suddas ut, och kvar blir bara några fragment från här och där ur det förflutna och en massa bilder och solkiga texter jag skrivit i det förflutna. Och de melodier jag skapat med min akustiska gitarr och visslande. Jag har aldrig tänkt ta mitt eget liv. Jag tycker det vore fel moraliskt mot mig själv, mina föräldrar och anhöriga och andra att lämna något sånt efter mig. För det liv man fått till skänks en gång i tiden av sina föräldrar och till ära för minnet från Gud och vår herre Jesus Kristus. Jag står i tacksamhetsskuld till dem för det liv jag fått. Jesus Kristus är en glädje i livet och han har räddat mitt liv och själ många gånger i svåra stunder. Han har lett mig in på rätt väg. En naturlig död att bara somna in med anledning av att kropp och själ inte orkar mer är det minst dåliga. Självmord och mord bör man undvika att syssla med och utföra som en handling. Det finns gränser för vad jag har som princip för vad jag anser vara ett rättfärdigt liv och leverne. Det finns de som begått självmord för att de inte orkade leva mer i detta jordiska liv, och som de har tänkt är mig främmande, men förståeligt ur ett mänskligt perspektiv och frågan är om det inte var att de som gjort det gjorde det för att hämnas på omvärlden också, vilket jag tycker är fel moraliskt ur ett livsbejakande perspektiv. Vad gjorde vi andra för fel i vårat beteende som inte kunde hindra att så skedde att de tog sitt liv ? Jag blir ledsen när jag tänker på vad som hände med Ted. Men glad när jag hör hans musik. Ted Gärdestad var han en sån människa som hämnades ? Ted Gärdestad var han en sån människa som hämnades ? Jag är inte helt och hållet insatt i hur han resonerade. Jag har inte ens träffat Ted utan har enbart kännedom om honom genom den musik av honom jag hört på. Han sjöng i en låt från 1974 att han skulle hämnas och hoppa från Eiffeltornet om han lämnades ensamen. Var det det som skedde med Ted Gärdestad 1997 ? Att han tyckte att han blivit lämnad ensamen eller var det något annat vi inte kan förstå idag av irrationellt skäl som gjorde att han hoppade framför ett tåg ? Han tog tragiskt sitt liv på en tunnelbanestation i Sollentuna den 22 juni 1997. Det går att lära sig något av detta. Han kastade sig olyckligt trots sina musikaliska framgångar och den berömmelse han nått innan det framför ett tåg och det har talats mer om Ted Gärdestad än om den människa och lokförare som oskyldigt körde tåget. Varför har så skett ? Nyligen har det gjorts en film om honom Ted Gärdestad också som har premiär 3 januari 2018. Om det kommer berättas något i den filmen om den person som körde tåget han hoppade framför ska bli intressant att se. Sannolikt har man valt att inte visa något om den personen, men det visar sig när filmen visas. Vem var han som körde tåget som körde på Ted Gärdestad har jag funderat på ?? Vad gör han idag ? Hur gammal var den personen 1997 ? Lever den personen idag 20 år senare ? Hur mår han av det som hände då ? Hur har han klarat av det som hände då ? Önskar han tala ut om det som hände då ? Vill han vara ifred kanske ? Längtar han efter att bli bortglömd för det som hände då den 22 juni 1997 ? Eller har han redan gått i terapi för att klara av det som hände då när Ted Gärdetstad hoppade fram inför ett tåg på Häggviks station i Sollentuna Stockholm ?? Ted Gärdetstad var en mycket begåvad sångare och artist och han och hans bror Kenneths verk och låtar kommer sannolikt att finnas kvar så länge som människor kan höra på och lyssna på musik. Vem kommer att komma ihåg den person som körde tåget den 22 juni ? Kommer vi att få se en dokumentär som visar på vad det var för en människa ?? Jag har funderat mycket på den människan och vem det kan ha varit? Men tänk om den personen inte önskar ha den uppmärksamheten ?? Sånt är svårt att ha insikt i utan att hänfalla åt spekulationer. Länge leve minnet av Ted Gärdestad och hans musikaliska verk.

20171227

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.