En dikt med rim som kan vara rykande het

Detta är en text med en del som jag valt att skapa utifrån några enskilda händelser jag varit med om och andra åsikter. Den är rykande het. Den värmde. Jag läser en dikt av W.H. Auden ur boken ’och i vår tid’ från 1965. Jag tänker på en dikt av W.H. Auden som heter ’Det lönar sig inte’. Den är vacker och har rim och ett tydligt innehåll. Jag har valt att skriva om annat ur mitt egna perspektiv. Men med en läsare i åtanke och ett esoteriskt mystiskt budskap av någon sort. Om någon inte gillar en text jag skrivit – vad gör väl det ? Det är en annan persons åsikt. Sånt kan vara okej ändå. Jag anser att det lönar sig med diktande och ett vackert rim. Jag och så som W.H. Auden tänkte medans han levde tänker sannolikt annorlunda. Han gick bort 29 september 1973 och han blev 66 år gammal i det jordiska livet. Det är mycket här i livet som är svårt. Men varför har en del så svårt för rim och poesi och diktande ? Är det bara en känsla de har ? Är det något irrationellt bakom det ? Jag har en bror han gillar sånt som är irrationellt. Han gillar inte att jag har börjat skriva. Han kallade mig en gång dum i huvudet som sa att jag ville syssla med författande. Och författare och poeter kan mycket väl vara mindre intelligenta än en del andra t.ex. Min bror t.ex. som är en mycket smart och intelligent person. Det finns t.o.m en del av oss som blivit bedömda som att vara mindre begåvade och t.o.m vara dårar bland oss. Detta utpekande om dårskap och dumhet som ibland tenderar att gränsa till kränkning och föraktfullt förtal !? Men detta förakt för skrivkonsten !? Var kommer det ifrån ? Är det bara en känsla en del har inom sig i sina egna huvuden ? Eller beror det på något annat, brister i medvetande, brister i kunskap eller grundar det sig på något annat obegripligt mystiskt ? Varför gillar en del inte poesi ? Eller de som kallar sig poeter för den delen ? Skaldande eller diktande är en mycket gammal konstart. Det finns sparat alster som är oerhört gammalt. Det har man forskat på inom olika vetenskaper t.ex. En poäng hade de som menade på så att en dikt kan framkalla något hos en läsare. Den åsikten om rim och poesi kan de som tycker så såklart ha. Det är yttrandefrihet i vårat land. Man kan inte förvänta sig att alla ska gilla det en enskild individ gör !? Vi människor tänker olika och tycker olika. Jag hade en vän för många år sedan som sa att det var mycket smärtsamt för honom när han upptäckte att människor tänker olika. Han verkar ha fått ordning på sitt liv något mer idag. Jag önskar honom välgång och lycka i livet om han läser detta.  Men rim och verskonst är en gammal konstart som jag gärna ser bibehålls och utvecklas. Jag gillar rim, verser, dikter och poesi som är en genre bland andra inom skönlitteratur. Jag skrev också en del dikter i ungdomen som försvunnit idag och inte finns sparat. Jag har skrivit mer sedan 2002, för att göra ett uppehåll några år, och skrivit mer och mer sedan 2014. Jag vill inte påstå att jag jagar rim direkt. Jag har blivit och fyllt 54 år i år och ser inte något tonårigt eller specifikt ungdomligt över detta med rim eller jag anser inte att dikter, poesi eller rim förstör skönlitteraturen  !? Tvärtom den berikar skönlitteraturen, språket och det talade och skrivna ordet. Men jag tycker det är vackert estetiskt sett med ett välformulerat rim. Hoppas den som läser detta tycker jag har någon poäng i det ändå…. Och inte enbart fördömer det jag skrivit som meningslöst orelevant pladder och rappakalja !? Med hopp om att vi kan umgås och ha relationer med varann trots olika uppfattning och annorlunda tankesätt. Det bör kunna vara tillåtet och godtagbart med olik tänkande inom ram för vår yttrandefrihet, en värdering som kan löna sig i längden kring det vi kallar livet  !!

20171227

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.