Om en skiva som heter Odyssey  från en mästare

Jag spelar också akustisk gitarr då och då. Men jag skriver numera texter och lyssnar sannolikt mer på  musik än vad jag själv spelar gitarr. Jag valde den 24/3 att köpa en skiva. En exklusiv förmån att kunna få möjligheten att köpa en skiva med Yngwie J Malmsteen för bara 95 kr för en skiva som är 30 år gammal inspelad och från 1988. Han är en mycket begåvad och unikt skicklig gitarrist som jag bara känner en respekt för. Jag bugar mig allra ödmjukast inför hans musik och gitarrspel. Men all ära för det tilldelar jag Gud och vår herre Jesus Kristus. Jag valde att köpa en 30 år gammal skiva som gavs ut 1988 med gitarristen och musikern Yngwie J Malmsteen via Google Play Music. Det var det värt. En mycket välspelad och unik skiva med blandat varierat material. Dessutom är det Joe Lynn Turner med på sång , en sångare vars sångstil jag gillar ända sedan hans medverkan på Rainbows skivor i början på 80 talet. Yngwie J Malmsteen är en virtuos på musik och gitarr. Jag är djupt imponerad av hans gitarrspel. Jag har försökt att spela hans låtar, och komma på hur han bär sig åt för att spela det han spelar i t.ex sina avancerade solon, men jag vill påstå , jag är inte en tillräckligt erfaren och skicklig gitarrist för att klara av att spela som han gör med hans stil. Jag har nästan inte spelat med ett band t.ex., förutom en kortare period på 90 talet då jag var med i ett coverband,  utan mest suttit hemma och spelat. Det är mycket svårare att spela andras musik. Än att utveckla och spela sitt eget spel med egen stil. Ett helt annat sätt att tänka. Utan istället för att imitera hans stil på gitarrspel och musik har jag valt att utveckla min egen stil.  Det gäller de flesta andra gitarrister också, som t.ex. Django Rheinhardt, Jimi Hendrix, Paco de Lucia, Ritchie Blackmore m.fl. vars låtar och musik jag försökt ta ut. Utan jag har istället valt att spela med min egen utvecklade spelstil jag utvecklat. Jag är autodidakt och helt självlärd genom att läsa böcker om gitarrspel och spelat gitarr mycket genom åren. Jag började spela gitarr 1979 då jag fick en akustisk gitarr av mina föräldrar i present. Jag har t.e.x inte gått någon gitarrkurs. Odyssey en mycket välspelad skiva jag vill rekommendera för den som inte hört så mycket på Yngwie J Malmsteen. En del av oss går nu och väntar på nästa skiva med nyskriven musik från honom, och när han ska klippa av sig det där långa håret ?? Hoppas han får ett långt och fint liv. Kommer vi få se en snaggad kortklippt Yngwie inom snar framtid ? Det är en inte helt oviktig fråga som bara han själv har svar på.

 

20180325

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.